Asus K52JE-EX095D

În acest review, voi prezenta acest laptop Asus K52JE-EX095D cu procesor Intel Dual-Core P6100 care e unul destul de interesant şi arată destul de bine (aspect lucios, combinaţie negru cu maro-carbon), iar cel mai tare la el este că la eMAG este mai ieftin decât la orice alt magazin şi astfel costă între 1700 şi 1800 lei.

Nu ştiu de ce dar pentru o scurtă perioadă de timp laptopul a fost indisponibil, dar se pare că cei de la eMAG au refăcut stocul. Pot spune că este un laptop pentru jocuri deoarece are placă video destul de bună, peformanţele ei fiind similare cu cele ale plăcii video GeForce 310M.

Poze

Deschis 2
Tastatură

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Are procesor Intel Pentium cu două nuclee adică Dual-Core model P6100 are are o frecvenţă de 2 GHz, cache de 3MB şi tehnologie 32nm. Ecranul este de tip LCD cu ColorShine cu diagonală de 15,6 inci şi rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli.

Memoria RAM este de 3 giga de tip DDR3 şi la o frecvenţă de 1066Hz, şi este dispusă pe două sloturi. Deci dacă vă gândiţi vă vă mai luaţi 2 giga de memorie RAM terbuie să luaţi în considerare faptul că veţi rămâne cu o plăcuţă de 1 giga de RAM, memoria RAM ajungând la 4 giga.

Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de stocare de 320 giga, o viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi este silenţios şi rece.

Acest model vine cu două plăci video, una integrată şi alta dedicată. Cea integrată este Intel HD Graphics care are suport HD pentru filme de 720p şi are un avantaj de luat în considerare şi anume faptul că are un consum foarte redus de energie. Placa video dedicată este ATI 5470 care este de tip HD, care are o memorie video de 512 MB cu Pixel Shader 5.0 şi suport DirectX 11. Deci pentru faptul că are două plăci video, puteţi comuta între ele, dar evitaţi să le folosiţi pe amândouă.

La capitolul multimedia, are unitate DVD, difuzoare stereo şi cameră web. La capitolele conectivitate şi porturi, are blurtooth, microfon, intrare audio, HDMI, VGA, 3 USB-uri 2.0, reţea RJ-45 şi Wi-Fi.

Autonomia acumulatorului de 6 celule este undeva la două ore şi jumătate iar timpul de încărcare este cam acelaşi.

Preţ

Preţul acestui laptop Asus K52JE-EX095D este unul bun, adică între 1700-1800 lei şi trebuie să ţinem cont că laptopurile Asus sunt laptopuri premium de nota 5 din 5 fără „dar” şi „poate”. Evident că notebook-ul poate fi cumpăra şi ca resigilat.

Plusuri şi minusuri

Minusuri ar fi faptul că nu are un procesor i3, dar fără acesta este mai ieftin, iar performanţele sunt similare.

Plusurile sunt procesorul dual core, memoria de tip DDR3 în cantitate de 3 giga, placa video dedicată şi aspectul sau designul exterior foarte bine realizat. Să nu mai zic de faptul că touchpad-ul este de tip multigesture.

Referitor la driverele pentru Windows XP trebuie să ştiţi că se găsesc pe internet şi merg. Dar părerea mea este să nu vă complicaţi cu un Windows depăşit ca XP-ul şi să instalaţi W7 pe 64 de biţi şi aşa vă vor merge şi jocurile mai bine. Cine contestă asta nu are nicio treabă cu calculatoarele.

Poate era mai bine pentru jocuri dacă placa video avea 1 giga de RAM, dar cred că sunt suficienţi şi 512 pentru că şi laptopul are 3 giga DDR3.

Concluzie

Această variantă este mai bună decât o variantă cu i3 şi Intel HD Graphics pentru că performanţele plăcii video sunt mult mai bune în jocuri, iar procesorul este un model mai nou cu cache mai mare. Este mai bun şi pentru că are 3 giga de ram, ceea ce înseamnă mult în timpul jocurilor, putând seta ceva mai multe detalii.

Per ansamblu laptopul Asus K52JE-EX095D îşi merită banii, deci este un laptop bunicel, şi nu îi găsesc minusuri reale (minusurile sau părerile contra cu driverele sunt aiureli) deoarece are tot ce-i trebuie să devină un model de notebook pe care poţi să joci orice joc, numai că detaliile pot fi setate de la mediu spre maxim.

Te-ar mai putea interesa