(Din păcate laptopul de faţă nu mai e pe rafturile magazinelor, dar în urmă cu câteva luni era foarte popular. S-ar putea să fie din nou în stocurile magazinelor la un moment dat.) În acest review, voi scrie despre un laptop foarte performant şi anume acest laptop Asus K52JC-EX271D cu procesor Intel i5 model 450M.
Are (sau mai bine spus „avea”) un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi vine (venea) şi cu cadou la acelaşi preţ, un router. Am precizat faptul că este performant deoarece are procesor foarte bun pentru jocuri şi nu numai, placă video dedicată de la nVIDIA de 1 giga foarte bună pentru jocuri şi 3 giga de RAM. O alternativă ceva mai ieftină este Asus X52JC-EX436D. Pentru faptul că are 1 giga memorie video, detalii jocurilor pot fi setate aproximativ la maxim, deci acest Asus are un raport calitate/preţ destul de bun. Chiar dacă placa video este pe 64 de biţi, acesta reprezintă un avantaj şi anume laptopul nu se va încălzi foarte mult, deci când vă jucaţi jocuri temperatura va rămâne constantă, iar acest lucru duce la durata de viaţă mai mare a notebook-ului. Şi eu posed o placă video pe 64 de bişi şi sunt foarte mulţumit de ea.
Cât despre celelalte specificaţii cu care vine acesta, pot spune că este un laptop ieftin şi cred că poate face faţă oricărei provocări, fie ea o aplicaţie 3D, joc (FIFA, Assassin’s Creed, Black Ops, NFS, GTA IV etc.) sau film în format HD.
Poze


Specificaţii tehnice
Acest laptop Asus K52JC-EX271D are procesor de tip Intel core i5 model 450M, tehnologie 32 nm la o frecvenţă de 2,4 GHz. Ecranul are o diagonală de 15,6 inci la o rezoluţie de 1366 cu 789 pixeli. Memoria RAM e de 3 GB dispusă pe două sloturi, e de tip DDR3 şi are o frecvenţă de 1066Hz. Hard disk-ul este unul pe măsură, 500 de giga de tip SATA la 5400 de rotaţii pe minut. Are două plăci video, una dedicată nVIDIA GeForce 310M cu memorie video de 1 giga folosită la jocuri şi una integrată de la Intel cu suport HD destul de bună chiar şi în jocuri. Cea integrată sporeşte autonomia bateriei, pe când cea dedicată are un consum mare de energie. Pot spune că acest consum de curent este direct proporţional cu performanţa ei. Această placă video 310 este mai bună decât una de la Ati cum ar fi 5470 deoarece are 1 giga de memorie.
Are o unitate DVD, cameră web, tehnologie Altec Lansing şi cititor de carduri. Ca porturi, are 3 USB-uri 2.0 pentru diferite periferice (mouse, imprimantă etc.), mufă pentru reţea de tip RJ-45, intrare audio pentru boxe sau căşti, microfon, VGA pentru monitor şi HDMI pentru televizor, monitor sau alt gadget. Are deasemenea, Wi-Fi şi tastatură numerică.
Cât despre bateria cu 6 celule pot spune că are o autonomie bună şi datorită plăcii integrate cu consum redus, depinde cum îl folosiţi.
Plusuri şi minusuri
Ca plusuri, are procesor i5, două plăci video şi design foarte reuşit de tip lucios în două culori negru cu maro-carbon.
Ca minusuri, memoria RAM este de 1066MHz şi hard disk-ul de 5400 rotaţii pe minut.
Concluzie
Pot spune că acest laptop Asus K52JC-EX271D este un model reuşit din multe puncte de vedere, performanţă, design şi preţ atractiv. Nu recomand oricui acest laptop pentru că mulţi nu ştiu dar nici nu vor să înveţe cum să comute de pe placa video dedicată pe cea integrată şi invers, şi de cele mai multe ori aceştia le returnează. Ideea e să şti să-l foloseşti cum trebuie, dacă nu bateria nu va ţine mult.
Salut mi-am achizitionat acest laptop azi si am tot citit pe internet ca sunt probleme cu recunoasterea placi video. Am inteles ca tehnologia optimus comuta de pe placa dedicata pe cea integrata automat dar in tot felul de forumuri posesorii au prebleme cu jocurile care nu ruleaa pe placa dedicata ci pe cea integrata. Imi poti spune te rog cum se comuta de pe o placa p alta am tot cautat pe internet si nu am gasit nimic relevant. Multumesc anticipat
1. Instalezi Win 7 64 bit.
2. Instalezi doar driverele nVidia care vin cu laptopul.
3. Laptopul comută automat placa video când e nevoie de mai multă putere procesoare video… dacă nu: click dreapta pe Desktop > nVidia Control Panel > Manage 3D settings > dai la Global Settings > Preffered graphics processor > High performance NVIDIA processor… Dacă nu merge nici aşa atunci intri în BIOS şi dezactivezi placa video integrată, dar nu sunt sigur dacă se poate deoarece este cu i5.
„Nu recomand oricui acest laptop pentru că mulţi nu ştiu dar nici nu vor să înveţe cum să comute de pe placa video dedicată pe cea integrată şi invers, şi de cele mai multe ori aceştia le returnează.”
Pai nu erai tu ma ala care cerea detalii in comentariile produsului cum sa activezi placa? :))
Al meu avea placa video arsă și de aceea nu o vedea… (Articolul nu e scris de mine 😉 )