Asus K52F-EX856D

Un laptop nou este acest laptop Asus K52F-EX856D care are procesor Intel Core i3 model 350M şi este unul Office sau de birou cu care poţi să-ţi faci treaba. Preţul său este de circa 1.700 de lei. Având în vedere că a fost adăugat recent în oferta magazinului online eMAG, preţul acestuia o să mai scadă şi poate va fi disponibil şi un resigilat ceva mai ieftin. Pentru cei pasionaţi de jocuri le-aş recomanda o versiune cu procesor i5, şi anume Asus K52F-SX162D care are o placă video ceva mai puternică chiar dacă e HD Graphics.

Am precizat anterior că Asus K52F-EX856D este un model ce se adresează celor care stau mult la birou sau au nevoi de unul la locul de muncă. Asus K52F-EX856D are un procesor foarte puternic şi performant care vă va ajuta şă procesaţi datele mai repede, iar pentru faptul că vine cu placă video integrată face ca autonomia lui să fie una mare, chiar mai mare decât a unui model cu placă video dedicată. Procesorul nu consumă mai mult decât un dual core sau mai ştiu eu de care deoarece este un model nou şi are un consum normal de energie.

Dacă vă gândiţi să-l încercaţi şi pentru jocuri ar trebui să ştiţi că jocurile vor rula fără probleme dar nu la cine ştie ce detalii. La jocurile până în 2009 nu veţi avea probleme, însă la cele mai noi câteva s-ar putea să nu ruleze deoarece aveţi nevoi de mai mulţi RAMi. Placa integrată nu are memorie video suficientă motiv pentru care vă va mai „mănca” din memoria RAM, motiv pentru care vă recomand o plăcuţă de 3 giga cu circa 90 de lei.

Poze

Tastatură
Lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Asus K52F-EX856D vine cu procesor Intel Core ie model 350M, cu tehnologie 32nm, frecvenţă de 2,2GHz şi cache de 3MB. Ecranul LCD cu tehnologie LED are o diagonală de 15,6 inci şi o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli.

Memoria RAM de tip DDR3 e de 2 giga la o frecvenţă de 1066Hz care este dispusă doar pe un singur slot, lăsând unul liber pentru ca memoria RAM să poată fi mărită la 4 giga. Memoria RAM maximă ce poate fi pusă pe acest model este de 8 giga.

Hard disk-ul SATA 2 are o capacitate de stocare de 320 de giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi este unul foarte bun deoarece este silenţios şi rece.

Placa video este oferită de Intel şi se numeşte HD Graphics care are memorie share-uită şi de aceea este nevoi de mai multă memorie RAM pentru a vă juca jocuri precum FIFA 11 la detalii maxime iar pentru mai multă performanţă grafică poate fi overclock-ată între 500 şi 766 MHz. Aceasta are Pixel Shader 4.0 şi suport DirectX 10.1 ca ATI 4570, 4650 sau 545v. Deci este o placă video destul de bună chiar dacă este integrată deoarece vine cu un chipset foarte bun nu ca la cel cu P6100, adică cu procesoare dual core.

La capitolul multimedia are cititor de carduri, unitate DVD, difuzoare integrate, cameră web de 0,3MP şi vine cu tehnologii precum Altec Lansing şi sunet SRS Surround (5.1).

La capitolele porturi şi conectivitate, Asus K52F-EX856D are intrare audio, port VGA, conector HDMI, reţea RJ-45, microfon şi Wi-Fi.

Autonomia bateriei de 6 celule este undeva la două ore şi jumătate, iar timpul de încărcare e tot pe acolo. Acest model este de culoare negru cu maro-carbon şi vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: ieftin, performant, design lucios la exterior şi mat la interior, tastatură aerisită şi plăcută la atingere.

Ca minusuri: Asus K52F-EX856D vine numai cu 2 giga de RAM şi nu are bluetooth.

Concluzie

Acest laptop Asus K52F-EX856D este unul foarte echilibrat în sensul că autonomia este foarte bună, nu se încălzeşte iar jocuri merg destul de bine. Deci face faţă diverselor provocări fie ele filme HD, jocuri, aplicaţii cu editare 3D etc.

6 comentarii la „Asus K52F-EX856D”

  1. multumesc…..dar cu placa video nu stii nimic …as putea s-o schimb sa sa ii aduc ceva imbunatatirii ……in privinta overclock-uli ii scurteaza durata de viata ……asa este ?

  2. sa zicem ca iam facut overclock ..si dupa un timp se arde …trebuie sa schimb placa de baza ?? sau se gaseste ceva sa o inlocuiesc ?
    mersi anticipat 😀

Lasă un comentariu