Asus K5130-RO002D, desktop multimedia

Un desktop ca Asus K5130-RO002D e bun și pentru jocuri deoarece GT 630 face față multor jocuri 3D și nu e nevoie neapărat de un desktop foarte scump pentru a vă juca la detalii medii (rezoluția o puteți seta la un HD). Nu există un pachet promo cu monitor dar puteți lua unul de la orice brand, important e să oferă un contrast ridicat, timp de răspuns mic, intrări video corespunzătoare, rezoluție 1080 și o diagonală generoasă. Bineînțeles, toate acestea pot afecta prețul său dar nu aș alege un monitor mai mic de 21.5 inci.

Nu se pot face multe upgrade-uri deoarece sursa de 300 W va limita acest aspect. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Desktopul
Desktopul

Procesorul Core i3-3220 de 2.8GHz e un model recent apărut și se poate observa după numele său, dar tot nu e unul Haswell. Cele din ultima generație nu sunt așa de performante ca și seria IvyBridge, dar cu siguranță viitoarele modele vor impresiona mai mult. oferă toate acele tehnologii care e știm și de la altele: InTru 3D, Wireless Display, Clear Video HD și Hyper-Threading. Placa de bază are un slot PCI Express 2.0, un slot PCI Express 2.0 x16, sunet integrat și chipset Intel H61.

Se poate pune și mai multă memorie RAM dacă nu vă ajunge cea de 4 GB dar e bine că e una Single Channel (upgrade-ul nu va atât de costisitor). Carcasa sa are unitate DVD, destule porturi, o sursă de 300 W și cititor de carduri. Un hard disk de 1TB poate fi perfect și suficient dacă vă place să stocați multe fișiere.

GeForce GT 630 e mult superior versiunii mobile – GT 630M, iar memoria sa e de 2GB. Are doar Free DOS, de aceea Windows 7 sau 8.1 64 biți sunt recomandările mele. Sunt incluse perifericele cunoscute: mouse + tastatură. Ca și porturi amintesc: patru USBuri 2.0, PS2, VGA, RJ-45, ieșire audio 5.1, 2 USBuri 3.0 etc.

Plusuri: procesor IvyBridge performant, fiabilitate, periferice incluse, preț atractiv, se poate conecta un sistem audio performant și placă de bază bună.
Minusuri: lipsa unui pachet promo cu monitor.

Asus K5130-RO002D face parte dintr-o serie interesantă care poate reprezenta o soluție pentru utilizatorii casnici. Poate fi utilizat și de cei pasionați de partea multimedia a unui desktop (filme, muzică și jocuri) dar și celor care vor doar să folosească programe office. Jos e un clip cu performanțele plăcii grafice, performanțe care țin cont și de restul configurației.

Lasă un comentariu