Asus K20CD-K-RO001T, desktop office silențios cu Windows 10

Acest desktop PC Asus K20CD-K-RO001T e unul dintre cele mai compacte soluții office pentru acasă și e foarte silențios – sursă de 90 W. În acest buget puteți alege un desktop cu carcasă mai mare și cu componente puțin mai diferite, dar depinde unde doriți să-l puneți și pentru ce vreți să-l folosiți. Configurația acestui model mi se pare suficient de echilibrată, motiv pentru care consumul e mic și performanțele ridicate. Nu aș alege chiar cel mai accesibil monitor pentru acest desktop, ci unul multimedia cu specificații bune.

Se vede din poza de jos cam cât de mic este în comparație cu un monitor tot de la Asus. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un procesor mai nou oferă performanțe ridicate și un consum mai redus de energie. E vorba de Core i3 Kaby Lake cu placă video Intel HD 530. Toate procesoarele au placă video proprie și se cam tinde spre componente integrate pentru că ocupă puțin spațiu și consumă mai puțin. Bineînțeles, plăcile video dedicate sunt mult mai bune, dar și memoriile RAM sunt superioare. Puteți să mai puneți memorie RAM suplimentară dacă nu sunteți mulțumiți dar sistemul și multe programe office nu au nevoie de prea mult.

Perifericele sunt destul de accesibile și simple, iar dacă vă plac cele cu conectare wireless, nu vă oprește nimeni să le alegeți.

Păreri pro și contra

Îmi place cum arată, poate fi mutat cu ușurință pentru că are doar 7 kg, porturile le găsiți cu ușurință, nu ocupă mult spațiu pe birou și are un procesor din cea mai recentă generație. Nu e genul de PC care poate fi upgradat datorită construcției sale,dar anumite componente pot fi înlocuite cu altele mai bune. E puțin scump pentru că are Windows 10 preinstalat și oricum e nevoie de el.

Poate că Asus K20CD-K-RO001T nu poate reda jocuri 3D, dar nu vă oprește nimeni să vizionați conținut de calitate pe el. Cu alte cuvinte, puteți reda filme ca și pe oricare alt desktop și chiar la calitate 1080p. Procesorul are un rol foarte important indiferent pentru ce vreți să-l folosiți.

Te-ar mai putea interesa