Asus GL753VE-GC105, laptop de gaming cu display de 17 inci

Laptopul Asus GL753VE-GC105 e varianta mai mare a seriei și se poate vedea din poza de jos dar și din numele său. Soluțiile cu ecran mai mare au un preț mult mai generos și cred că mulți le veți aprecia. E destul de greu să treci de la un desktop la un laptop pentru că ecranul e mai mic și upgrade-urile sunt limitate de construcție. Cu alte cuvinte, cu se poate upgrada orice pentru că anumite componente sunt integrate. Dacă vă gândiți să conectați un monitor cu G-Sync, ei bine, laptopul are ieșire DisplayPort de tip mini.

E vorba de un Republic of Gamers diferit și care impresionează la capitolul performanță. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe acest laptop vom găsi cel mai cunoscut și performant procesor pentru platformele mobile – i7-7700HQ. Cred că anul acesta vom vedea în sfârșit un model care-l va înlocui dar nu aveți nevoie de mai mult. Spun asta deoarece lucrează la o frecvență mare și are 4 nuclee. Alte laptopuri RoG folosesc procesoare AMD de pe platforma desktop, deci pot fi înlocuite.

Această serie oferă doar două porturi pentru plăcuțele de memorie și nu e nevoie de mai mult pentru că are suficientă memorie. E dotat chiar și cu unitate optică chiar dacă nu are nevoie deoarece Windows 10 poate fi pus cu ajutorul unui stick USB 3.0 (instalarea e rapidă).

Păreri pro și contra

Are un preț foarte bun pentru ce oferă și nu merită să vă luați un model multimedia deoarece nu are aceeași construcție, sistem de răcire și tastatura iluminată nu e concepută pentru gaming. Chiar dacă e dotat cu un HDD, nu e unul clasic ci unul de 7200 RPM dar voi puteți alege și un SSD dacă nu vă place.

Nu vă recomand soluții cu GTX 1050 clasic deoarece nu e suficient de performant pentru anumite jocuri care poate ați vrea să le încercați, iar GTX 1050 Ti e cu 25% mai bun. Indiferent, că alegeți un laptop de 15 inci sau 17 inci, ecranul e FullHD în ambele cazuri. Asus GL753VE-GC105 merită ales în special că are o placă video cu memorie video de 4GB și memoria RAM e de ajuns pentru toate jocurile actuale.

Te-ar mai putea interesa