Asus GL704GM-EV009, laptop seria ROG Strix Scar II

Laptopurile de gaming au un design special care iasă ușor în evidență, iar Asus GL704GM-EV009 e unul dintre ele. Față de alte serii, aceasta are iluminare RGB la tastatură dar e și o linie iluminată în parte din față. La interior vedem componente destul de noi care sunt mai eficiente, în special când e vorba de jocuri și nu veți simți nevoie să mai faceți un upgrade ori să înlocuiți laptopul. Nu poate fi prea compact pentru că sistemul de răcire e important. 

Designul e același ca și la seria de 15 inci, doar că acum aveți și acea tastatură numerică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Intel Core i7-8750H e cea mai bună alegere care o puteți face deoarece e singurul model cu 6 nuclee de pe piață (mă refer strict la platforma mobilă). Multe laptopuri suportă memorie RAM DDR4, însă capacitatea nu ar trebui să depășească 16GB pentru că jocurile nu au nevoie de mai mult. Un laptop cu două medii de stocare diferite e perfect pentru că beneficiați de o capacitate de stocare mare (HDD) și de o viteză de citire mare (SSD).

Un astfel de model are un sistem audio puternic dar pentru muzică sau jocuri competitive aș recomanda fie un sistem audio 5.1, fie o pereche de căști de gaming.

Păreri pro și contra

Laptopurile devin tot mai compacte pentru că se renunță la dotările inutile și componentele sunt tot mai mici. Ecranul e în centrul atenției pentru că e un IPS cu rată de refresh de 144Hz, astfel imaginea va fi fluidă indiferent de ce veți face pe el. Nu-i lipsește nici un port, aveți chiar și DisplayPort pentru a putea conecta un monitor 4K sau unul business. E echipat cu una dintre cele mai plăcute tastaturi de pe piață și nu mă refer doar la funcția de iluminare pe 4 zone.

Asus GL704GM-EV009 face parte dintr-o serie care va avea succes datorită aspectului modern, performanțelor superioare și dotărilor incluse. Poate că nu e cel mai accesibil laptop ori cel mai portabil, însă trebuie să luați în calcul că are un ecran destul de mare, motiv pentru care nu aveți nevoie de un monitor.

Te-ar mai putea interesa