Asus GL703GE-EE023, laptop de gaming cu tastatură RGB

ASUS GL703GE-EE023 este recomandarea mea în cazul în care dorești un laptop de jocuri ori unul care să facă față sarcinilor solicitante. Asta deoarece vine cu componente performante și cu o răcire specială. Componentele sunt cu undea 20% mai performante decât cele de anul trecut, iar în acest fel o să aveți performanțe superioare la un consum energetic scăzut.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim cea mai nouă tehnologie de pe piață, adică procesor i7 seria a opta, placă video GTX și SSHD.
Din imaginea alăturată se poate vedea că acesta e un laptop de gaming cu aspect specific. Tastatura e una cu iluminare LED de tip RGB.


Pro

Procesorul din dotarea acestui model ASUS GL703GE-EE023 e un i7-8750H care vine să înlocuiască seria a șaptea… mai exact modelul i7-7700HQ.
Ecranul e unul de 17 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar panelul e unul IPS cu 120Hz. Aceste caracteristici speciale ale ecranului ne ajută foarte mult în jocuri și în a obține cea mai bună imagine posibilă.
Placa video e o GTX 1050 Ti cu 4 giga memorie, iar ca memorie a sistemului avem 8GB DDR4.
Pentru stocare se folosește de un SSHD de 1TB, acest lucru însemnând că e un hard accelerat de o memorie SSD.

Contra

Din nefericire nu dispune de unitate optică, dar sistemul de operare poate fi instalat de pe un stick USB (acest laptop are 5 porturi USB). Eu recomand să instalați Windows 10 64 bit de pe un stick USB 3.0.
Era bine dacă avea doar SSD, chiar dacă ar fi fost de 256 de giga.
Portabilitatea e decentă cu o greutate de 3kg și o baterie care ține 3 ore.

Concluzie

Dacă ești interesat de un desktop replacement care să aibă o greutate mai redusă (carcasa sa fiind realizată din aluminiu) atunci acest model ar fi recomandarea mea. Performanțele sunt similare unui desktop doar că are componente mai compacte.
Laptopul face parte din seria Strix Scar Edition, iar acest lucru presupune că e făcut special pentru jocuri competitive cum ar fi FPS-urile (Overwatch, CS etc)

Te-ar mai putea interesa