Asus G750JX-T4122D, RoG cu Intel Haswell

Asus G750JX-T4122D e unul dintre noile laptopuri Republic of Gamers și chiar dacă nu e cel mai dotat, oferă cele mai bune componente hardware. Mai există un model destul de similar dar care oferă câte plusuri: SSD, unitate Blu-Ray și multă memorie RAM. Însă, poate nu vreți să dați atâția bani având în vedere că are un procesor similar, memoria poate fi upgradată la maxim 32GB dar și un hard disk sau SSD mai poate fi montat. Viitoarele upgrade-uri țin de bugetul vostru și de necesități. Are un preț bun Vezi prețul special de azi → și cred că i se potrivește un mouse Razer Naga 2012.

Poze

Se observă că suprafață din zona tastaturii e împreună cu cea din zona touchpadului, parcă e un ultrabook la interior dar dimensiunile diferă cu mult. Dimensiunile mai generoase se datorează sistemului de răcire.

Deschis
Deschis
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul i7-4700HQ nu e chiar rar deoarece am mai văzut laptopuri cu modele similare dacă nu chiar identice. Placa video de pe acesta nu cred că e bună la ce vreți să faceți, însă cea dedicată e numai bună :). Cea integrată e bună pentru momentele când vă doriți mai multă autonomie ori vreți să vizionați un film. Cea dedicată GTX 770M e foarte bună și seria cred că spune totul.

Ecranul FullHD de 17.3 inci e foarte bun pentru orice, chiar și dacă editați diverse. Cei 8GB poate par puțini dar puteți alege încă 8GB ori 16GB dacă doriți (suportă până la 32GB). Chiar dacă nu are un SSD, are un SSH de 750GB care e ceva mai bun decât un Sata obișnuit. Dotările sale sunt următoarele: unitate DVD, difuzoare + subwoofer, cameră web, Thunderbolt etc. Oricum unitatea Blu-Ray nu cred că v-ar putea fi de folos cât timp nu vizionați filme de pe blu-ray-uri iar instalarea sistemului de operare se poate face și de pe DVD.

Ca și sistem de operare recomand Windows 7 sau 8, după preferințe, iar versiunea ar trebui să fie una pe 64 de biți (cea pe 32 biți limiteze capacitatea memoriei RAM).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: baterie de cu 8 celule, placă video din seria GTX, suportă două medii de stocare, tastatură iluminată, ecran superb cu protecție mată etc.
Minusuri: prețul e cam mare comparativ cu un laptop obișnuit.

Concluzie

Acest Asus G750JX-T4122D e recomandarea mea dacă vă plac jocuri și nu oricum, ci la detalii maxime deoarece doresc o experiență similară cu cea oferită de desktopuri.

Lasă un comentariu