≡ Meniu

Asus G74SX-TZ215D

Acest laptop Asus G74SX-TZ215D face parte din seria Republic of Gamers a acestui producător și care e o serie de gaming. Chiar dacă nu se poate compara cu Alienware, prețul lor e oarecum accesibil, au tastatura iluminată, sistem de răcire avansat și configurație decentă. Mai precis, acest RoG are un ecran de 17 inci, procesor Core i7 de ultimă generație, placă video GTX 560M de 3GB, 16GB de RAM și hard SATA. Din păcate sau din fericire (depinde de preferințele fiecăruia), acesta nu are ecran 3D ca G74SX-91268Z. Spun asta deoarece mulți și-ar dori un laptop de 17 cu o configurație serioasă dar nu au bani pentru unul prea scump cum e acel 91268Z. G74SX-TZ215D are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Din lateral

Evacuarea

Specificații tehnice

Chiar dacă nu vine cu cea mai nouă/performantă placă video pentru laptopuri (GTX 580M), GTX 560M e satisfăcătoare deoarece are 3 GB de memorie și e pe 192 de biți. Având în vedere că rezoluția ecranului de 17.3 inci e una Full HD, bineînțeles acesta trebuie să vină cu un Core i7 puternic – 2670QM de 2.2 GHz. Nu știu câte laptopuri cu 16GB de RAM veți găsi în acest buget și în special să fie de dimensiuni mari. La acesta nu se mai poate upgrada memorie dar cred că suficientă pentru orice gamer înrăit.

Chiar dacă hardul de 750GB nu e unul SSH, acesta e unul de 7200 RPM iar ca oricare alt model de 17 de la Asus și acesta suportă două harduri. Deci puteți cumpăra un SSD pe care să instalați aplicații și Windows-ul deoarece acesta are decât Free DOS. La capitolul dotări stă destul de bine: difuzoare stereo cu THX TruStudio, cameră web HD, card reader, DVD, un USB 3.0, trei USBuri 2.0, LAN, WLAN, bluetooth, securitate LoJack și HDMI. Observ că nu vine cu VGA ca și alte modele, dar și așa nu folosea la nimic. Cunoscutul acumulator de 8 celule are o autonomie maximă de 6 ore în mod office.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: tastatură chiclet iluminată, mi se pare accesibil pentru un RoG de 17 inch, difuzoare puternice, suport pentru două harduri, răcire eficientă etc.

Minusuri: probabil… hardul care nu e unul SSH (dar se poate introduce un SSD pe lângă cel SATA).

Concluzie

Acest Asus G74SX-TZ215D e cel mai ieftin laptop de 17 inci de gaming (profesionist) de pe piață și dacă aveți un buget generos, cu siguranță veți face o alegere inteligentă cu acesta. Petru a vă face o idee de spre cuma rată și ce conține pachetul, v-am pus un clip cu un model asemănător:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu