Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus G73JW-TY100D

Acest laptop Asus G73JW-TY100D (Republic of Gamers) cu procesor Intel model Core i5-460M este unul de gaming deoarece are cele mai noi tehnologii pentru ca jocurile să ruleze la detalii maxime, dar şi care-ţi pot uşura gameplay-ul, şi aici mă refer la tastatura iluminată. Aceasta pe timp de noapte poate fi destul de utilă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi. O alternativă mai performantă la acest model e Asus G73JW-91208V.

Dacă ar fi să aleg un model de RoG (Republic of Gamers), l-aş alege pe acesta – Asus G73JW-TY100D – deoarece este cel mai nou model apărut, are ecran de 17,3 inci ideal pentru jocuri şi filme cu rezoluţii FullHD şi nu numai. Decât un Alienware care costă cu 30% mai mult, mai bine un RoG care este mai ieftin şi la fel de performant. Design-ul acestor modele este foarte bine realizat dând impresia unui mini tanc cu armură de tip Stealth.

Poze

Din lateral

Pornit

Specificaţii tehnice

Procesorul lui Asus G73JW-TY100D e unul Intel modelul i5-460M cu tehnologie 32nm, frecvenţă de 2,5 GHz şi cache de 3MB. Ecranul LCD de tip ColorShine HD+ cu tehnologie LED are o diagonală de 17,3 inci la o rezoluţie de 1600 cu 900 pixeli. Memoria RAM e de tip DDR3 de 4 giga la o frecvenţă de 1333MHz şi poate fi mărită la 8 giga pentru că mai are 2 sloturi libere, dintr-un număr total de 4 sloturi. Hard disk-ul are o capacitate de 1 TB la o viteză de 7200 de rotaţii pe minut.

Placa video este oferită de nVIDIA numită GeForce GTX 460M, care are o memorie video de 1,5GB pe 192 de biţi. La capitolele multimedia Asus G73JW-TY100D are unitate DVD, un difuzor, cameră web de 2.0MP, cititor de carduri, tehnologie EAX Advanced HD versiunea 5.0 şi THX TruStudio. La capitolele porturi şi conectivitate are 3 USB-uri 2.0, port HDMI, 1 USB 3.0, intrare audio, microfon incorporat, reţea RJ-45, Wi-Fi. Bateria de 8 celule scoate o autonomie destul de bună, dar laptopul Asus G73JW-TY100D e destul de greu, 3,8 kilograme şi vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: Asus G73JW-TY100D are procesor destul de puternic, placa video ultra performantă pe 192 de biţi, ecran LED de 17, memorie RAM suficientă, dar poate fi şi extinsă. Un alt plus ar fi tastatura iluminată, care nu devine obositoare noaptea.

Ca minusuri: destul de scump pentru unii, şi nu are bluetooth.

Concluzie

Acest laptop Asus G73JW-TY100D e cea mai bună alternativă la un laptop de gaming deoarece are tot ce-i trebuie pentru a fi un adevărat “monstru”.

{ 3 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Fane

  Asus G73JW-TY100D este rapid, silențios și arată impecabil. Înainte am avut un Mac Book Pro pe care l-am vândut pentru a-mi lua acest monstru pentru m-am cam plictisit de sistemul de operare și aș vrea să tre pe Windows 7. L-am cumpărat în primul rând pentru jocuri, dar și pentru a-l folosi zilnic. Niște caracteristici de luat în considerare:
  -rapid: are o placă video fantastică, pot juca jocuri precum Fallen Earth și Champions Online la rezoluție maximă cu detalii maxime, filmele Blu-Ray rulează fără probleme.
  -silențios: unitatea optică foarte silențioasă, lucrează precum hard-ul. La MacBook Pro era mult mai gălăgioasă la fel și hardul. Și știți care ar fi cel mai interesant lucru? MacBook Pro a costat de două ori mai mult.
  -rece: după câteva ore de jocuri laptopul este rece, căldura este evacuată cu ajutorul ventilatoarelor. Pe MacBook Pro puteai face și o omletă pe tastatură.
  -arată foarte bine: tastatura de tip chiclet este ușor de folosit și este plăcută la atingere. Ce să mai zic despre tastatura iluminată….

 • Alex Besciu

  Salut. Detin si eu un G73JW-TY100D si vreau sa spun ca are bluetooth.
  Fane!
  Am si eu doua intrebari:
  1. Cand apesi pe butonul Turbo se modifica frecventele de la procesor in Device Manager ?
  2. In BIOS la tabul Advanced ai submeniul ASUS EASY OVERCLOCK ?
  La mine raspunsul este NU pentru fiecare caz.
  Multumesc anticipat.

 • Naşul

  Orice laptop Asus nou are în BIOS setările Turbo/Overclocked setate pe Turbo/Overclocked (nu pe standard). S-ar putea ca setarea să fi dispărut din BIOS dacă ai un profil economic pe p4g sau poate la tine nu se vede deoarece ai setat altceva în Power4Gear ori în setările de baterie de la Windows.
  Pentru ca laptopul să fie foarte rapid trebuie să scoți bateria și să setezi power4gear pe multimedia/performance sau ceva de genul.

Lasă un comentariu