Asus G53SX-S1183V

Asus G53SX-S1183V e un laptop de gaming și dacă te uiți atent atunci o să vezi că are detalii tehnice similare modelului G53SX-S1139V care la noi a apărut prin decembrie. Față de modelul amintit anterior acesta are hard de 750 giga, iar restul specificațiilor sunt cam aceleași în esență. Evident că dacă mi-ai cere să-ți recomand un laptop de gaming și să fie cel mai bun atunci ți-aș recomanda acest G53SX deoarece are procesor i7-2670QM cu patru nuclee, 8 giga de RAM și placă video GeForce GTX 560M cu memorie de 2 giga și bus-ul memoriei de 192 biți. Pentru un laptop cu aceste detalii nu trebuie să dați mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » despre care zic că e bun atâta timp cât garanția maximă e de 4 ani contra unei sume suplimentare de 589 lei.

Poze

Închis
Deschis

Specificaţii tehnice

Din poze se poate vedea că arată impecabil și în jocuri se descurcă la fel de bine deoarece are un procesor cu 4 nuclee și o placă pe care vor merge chiar și jocurile la rezoluție Full HD. Nu va trebui nici să vă folosiți de un ecran extern deoarece ecranul de 15 inci are rezoluție favorabilă vizionării filmelor 1080p. Alături e un clip care vă va demonstra aproximativ cum vor merge jocurile pe notebook-ul de față.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine, are tastatură iluminată care vă va ajuta să vedeți mai bine butoanele pe timp de noapte, performanțele sunt „nepământești” (chiar și sunetul e de calitate superioară venind cu tehnologia EAX și THX), iar autonomia e decentă datorită bateriei cu 8 celule (bateria ține în funcție de cum îl folosiți și ține undeva până la 4 ore în mod office). Contra: din păcate are aproape 4 kilograme și hardul nu e SSH sau SSD.

Concluzie

Laptopul Asus G53SX-S1183V e unul apărut în magazinele românești pe la începutul lui 2012 și se remarcă prin componentele și tehnologiile noi care le incorporează. Dintre tehnologii aș putea enumera USB 3.0, bluetooth 3, Optimus și Sandy Bridge. Aspectul îl puteți admira din preview-ul de alături, iar prezența Windows 7 vă va face să nu vă pierdeți timpul cu instalarea de drivere sau a Windows-ului propriu-zis. Fiind un laptop special de jocuri e de recomandat să nu instalați Windows XP oricât de tentant ar fi deoarece Xp nu are suport pentru două plăci video, iar acest model are două GPU-uri: unul de la Intel și unul de la nVidia.

Te-ar mai putea interesa