Asus G53JW-SX119D

În acest review, voi scrie despre un RoG (Republic of Gamers) şi anume acest laptop Asus G53JW-SX119D cu procesor Intel core i5 de tip 460M. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Dacă dispuneţi de ceva bani, puteţi opta şi pentru un Asus G73JW-91208V cu ecran de 17 inci cu suport FullHD la un preţ de circa 5.399 de lei. Pot spune că ambele modele sunt recent apărute şi sunt mai ieftine şi mai bune decât predecesoarele lor. Aş recomanda un astfel de laptop în loc de un Alienware care are un preţ mult mai mare decât acesta. Tastatura este iluminată, având led-uri sub taste. În plus acest laptop Asus arată mult mai bine după cum vedeţi în poze şi are un design original, de parcă ar fi un tanc cu armură antirachetă :).

Poze

Închis
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul este de i5 cu tehnologie 32nm, model 460M, la o frecvenţă de 2,5GHz şi cache de 3MB. Ecranul este de 15,6 la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli de tip LCD. Memoria RAM este de 4 giga de tip DDR3 la o frecvenţă de 1333MHz. Hard disk-ul de tip SSH de 500 giga este foarte bun deoarece are spre deosebire de altele 7200 de rotaţii pe minut

Placa video este una foarte bună deoarece vine de la nVIDIA, şi anume GeForce GTX 460M de 1,5 giga memorie video de tip GDDR5. Acesta poate fi găsită şi pe un Alienware M17x care costă peste 100 de milioane. Deci, aveţi toate motivele să încercaţi un asemenea „OZN”. Acestă placă video se află printre cele mai bune 20 plăci video din lume, având un punctaj de peste 2300 de puncte în topul Benchmark. Acest model vine cu unitate DVD, difuzoare integrate cu tehnologie EAX Advanced HD versiunea 5.0 THX TruStudio, cititor de carduri, cameră web de 2MP. Ca porturi şi conectivitate, acesta are un USB 3.0, microfon, reţea RJ-45, HDMI, 3 USB 2.0, Wi-Fi şi bluetooth.

Autonomia bateriei e foarte mare deoarece este de 8 celule, iar greutatea acestui laptop este de circa 3,5 kilograme.

Alte caracteristici ce nu le-am precizat sunt: tastatura numerică şi sistem de operare Free Dos.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, ar fi placa video care este una dintre cele mai bune la momentul actual pentru laptopuri şi preţul modic pentru o asemenea „sculă”.

Ca minusuri, nu vine cu VGA (dar are HDMI) şi unitate Blu-Ray.

Concluzie

Dacă eşti un pasionat al jocurilor pe PC sau laptop ar trebui să te gândeşti de două ori ce fel de laptop vrei să-ţi cumperi pentru că nu tot ce este scump este şi bun. Acest laptop Asus G53JW-SX119D face parte din categoria celor ieftine pentru gameri înrăiţi. Iar dacă nu mă credeţi că placa video e una extremă poftiţi la o demonstraţie.

Te-ar mai putea interesa