Asus ROG Strix G531GD, laptop pentru gameri

Laptopul Asus ROG Strix G531GD e destul de compact și se vede că marginile ecranului au scăzut semnificativ, astfel că ați putea spune că ecranul nu e de 15 inci. Tastatura numerică e destul de inutilă pentru gameri, dar sunt periferice speciale pentru cei care au nevoie (tastaturi programabile, mouse-uri etc). Designul său l-am văzut în trecut doar pe laptopurile Premium de la acest brand, însă văd că a ajuns și pe astfel de variante, motiv pentru care trebuie apreciat.

Modelul din imagine are un preț foarte bun pentru componentele instalate. G531GD-BQ026 e o variantă de luat în considerare pentru că are un SSD generos, ecran IPS, un procesor de ultimă generație și o placă video de 4GB. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele Coffee Lake sunt ideale pentru jocuri datorită frecvenței de lucru generoase și numărului de nuclee. Ecranul e același indiferent de model, adică e un IPS Full HD cu frecvență de 60Hz. Refresh-ul mai mare al ecranului poate fi de folos doar împreună cu o configurație care poate rula jocuri cu peste 60 de fps-uri. Jocurile sunt fluente și la 60 fps în special dacă nu sunt shootere.

Păreri pro și contra

Componentele sunt foarte importante pentru gaming și recomand laptopurile doar cu SSD-uri pentru că sunt mai rapide. În funcție de jocurile pe care le veți încerca, puteți alege laptopul potrivit și cred că noul Core i5 face o treabă destul de bună. E echipat cu un sistem audio decent și pentru jocuri competitive se poate folosi o pereche de căști. Tastatura e una RGB, astfel că se poate seta culoarea favorită sau un joc de culori. Răcirea cu două coolere e foarte bună și trebuie evitate cele care au un singur cooler (unele branduri mai oferă astfel de laptopuri), pentru că avem nevoie de răcire atât pentru procesor, cât și pentru placa video.

Asus ROG Strix G531GD are o construcție solidă chiar dacă pare fragil, de aceea greutatea sa e de 2.4 kg. Se poate îmbunătăți ușor și mă gândeam să mai puneți în 8GB RAM, astfel că memoria RAM poate fi de ajuns pentru orice fel de joc.

Te-ar mai putea interesa