Asus G51JX-IX196V

În acest mic review voi scrie despre un alt Republic of Gamers (RoG) și anume acest laptop Asus G51JX-IX196V care are procesor Core i7, 4 giga de RAM, placă video pe 128 de biți și ecran 3D. După cum vedeți în pozele de mai jos design-ul este cel vechi adică cu touchpad iluminat, capac iluminat de led-uri albastre și mai câteva mici modificări față de actualul design. Îmi place tare mult capacul vechiului model și anume a laptopului despre care scriu articolul, deoarece logo-ul iasă mai bine în evidență la fel și touchpad-ul cu finisaj gri. Asus G51JX are un preț bun Vezi prețul special de azi →, mai demult exista și un model cu capac alb dar nu cred că s-a comercializat prin România deoarece nu era prea performant. A avut memorie DDR2, placă video pe 128 de biți ș procesor Core 2 Duo, dar design-ul capacului alb a oferit un plus de eleganță laptopului.

Poze

Pachet
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul este un Intel Core i7 model 720QM care are tehnologie 45 nm, frecvență de 1,6 GHz și cache de 6 MB. Ecranul LCD cu LED are o diagonală de 15,6 inci și 1366 cu 768 pixeli. Memoria RAM DDR3 are o capacitate de 4 giga la o frecvență de 1066 MHz și poate fi upgradată până la 8 giga. Hardul are un spațiu de stocare suficient de generos și anume 500 de giga și are o viteză de 7200 de rotații pe minut. Placa video dedicată GeForce GTS 360M de la nVIDIA are o memorie video de 1 giga și în comparație cu un ATI 5650 sau un GT 550M. Mai are și placă video integrată care poate fi utilă pentru navigare web sau vizionare de filme deoarece are un consum mic de energie, iar când intrați într-un joc sau porniți un film Blu-Ray se comută automat pe cea dedicată cu tehnologia Optimus.

Pe partea de multimedia, porturi și comunicații Asus G51JX-IX196V are unitate Blu-Ray, cameră web de 2.0 MP, cititor de carduri, tehnologie Altec Lansing, tehnologie EAX Advanced HD 4.0, două ieșiri audio, Firewire, ESATA, microfon incorporat, 4 USB-uri 2.0, port HDMI, port VGA, rețea RJ-45, bluetooth și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: acest laptop Asus G51JX-IX196V arată foarte bine, are iluminare nocturnă (la tastatură, touchpad și capac), autonomie de până la 8 ore datoriei acumulatorului de 9 celule, securitate Kensington Lock, ecran 3D cu ochelari nVIDIA, sistem de operare Windows 7 Home Premium pe 64 de biți și tastatură numerică.

Ca minusuri: Asus G51JX-IX196V e destul de greu (3,3 kilograme), iar performanțele sunt decente dar pot spune că singurul lucru ce nu mi-a plăcut la acesta ar putea fi placa video pe 128 de biți pentru că toate modelele mai noi au pe 192 de biți, dar se mișcă destul de bine în jocuri după cum vedeți în clipul Youtube de mai sus.

Concluzie

Acest laptop Asus G51JX-IX196V se adresează celor pasionați de jocuri și care au și bani pentru a cumpăra un astfel de portabil performant. Pentru cei care nu au bani cash și ar vrea un astfel de laptop ar putea opta pentru varianta ratelor fixe fără dobândă.

Lasă un comentariu