Asus FX504GD-EN517, laptop cu i7-8750H și SSHD

Dacă vreți un laptop performant cu tastatură iluminată și aspect premium atunci acest Asus FX504GD-EN517 ar fi recomandarea mea. E un laptop cu cel mai bun procesor i7 de pe laptopuri și cu o construcție rigidă așa încât să facă față celui mai abuziv utilizator.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop din seria TUF (The Ultimate Force) pentru cei interesați de ceva performant și portabil (greutatea acestui laptop e de circa 2,3kg). Din imaginea de alături se poate vedea că arată excelent.


Păreri pro și contra

Laptopul Asus FX504GD-EN517 vine cu procesor i7 model 8750H care are 6 nuclee și 12 thread-uri. Datorită acestui lucru o să aveți parte de un notebook foarte rapid cu un procesor unic. Datorită celor 6 core o să fie mai performant decât i5-8300H, dar și decât i7-7700HQ (procesorul din generațiile anterioare).
Pentru ca imaginea afișată pe ecran să fie una foarte cursivă au pus un panel TN, iar despre rata de refresh a ecranului trebuie spus că e una de 120Hz. Claritatea imaginii e dată de rezoluția 1920×1080 pixeli… un lucru normal la laptopurile de gaming.
Pentru a putea conecta diverse dispozitive la acest aparat avem la dispoziție 3 USB-uri, un port HDMI, wireless ac 2×2, bluetooth 5 și Gigabit LAN.
Pentru ca răcirea aparatului să se facă foarte bine, acest model e unul care dispune de două ventilatoare care realizează o răcire foarte bună.

Concluzii

Dacă vreți un laptop special pentru jocuri atunci acest model ar fi recomandarea mea. Pe piață există alternative de la alte branduri, dar eu recomand modele de la Asus deoarece arată mai bine (părerea mea), au configurații bine gândite, iar prețurile sunt unele foarte bune.
Din păcate acest model nu vine cu sistem de operare, dar eu recomand să instalați Windows 10 64 bit. Instalarea se poate face de pe stick, iar partițiile e bine să fie lăsate cum sunt. Dacă există partiții cu drivere e bine să le lăsați unde sunt, iar driverele să fie instalate de pe acele partiții.

Te-ar mai putea interesa