Asus FX10CP-RO008D, desktop de gaming cu Core i7

Sisteme desktop actuale sunt construite destul de echilibrat, pentru a fi de folos pentru orice task. Procesorul e foarte important și e bine să fie cât mai nou, cum e și pe acest Asus FX10CP-RO008D. E vorba de un Core i7 Coffee Lake care are 6 nuclee și o placă video integrată bună. Pentru taskuri mai dificile, cum sunt jocurile aveți placa video dedicată GTX 1050, iar aceasta e o variantă destul de simplă. Desktopul se mișcă excelent cu acel SSD și veți remarca că totul pornește mai rapid și e recomandat să puneți sistemul pe acesta. Pe hard disc se pun fișierele care nu le folosiți prea des (media, kituri de jocuri etc).

Există și o variantă mai accesibilă cu Core i5 care e mai accesibilă și oferă mai multă memorie RAM, dar depinde și de ce vreți să încercați pe el. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Asus FX10CP RO006D

Componentele PC sunt mai performante decât cele de pe laptopuri pentru că pot fi răcite mai ușor, doar că nu aveți portabilitate. Carcasa e compactă și ușor de mutat dacă vreți să schimbați locația PC-ului.

Păreri pro și contra

Poate fi upgradat în limita consumului pentru că are o sursă nu foarte mare, iar aici m-am gândit la încă 8GB RAM. Nu sunteți obligați să faceți această investiție dacă nu doriți sau poate că e de ajuns. Puteți alege ori ce monitor pentru acest PC pentru că plăcile video dedicate oferă ieșiri video bune, iar eu aș recomanda un IPS (imagine clară) sau un TN (timp de răspuns mic), depinde ce vă interesează mai mult. Placa de bază oferă numeroase porturi dar și carcasa are în partea superioară două USB-uri. E perfect pentru cei care nu se pricep să asambleze un PC pe componente sau nu au timp, iar un laptop nu ar reprezenta o soluție.

Asus FX10CP-RO008D arată foarte bine și aveți chiar și o unitate optică în caz că mai folosiți discuri. Eu o consider inutilă pentru ci sistemul de operare e oferit chiar și pe stick, iar viteze de transfer de pe USB 3.0 sunt foarte bune.

Te-ar mai putea interesa