Asus F542UN-DM015T, laptop FullHD pe gri mat

Laptopul Asus F542UN-DM015T e unul de tip multimedia datorită componentelor hardware și poate fi un bun media player portabil. Rulează cel mai popular sistem de operare – Windows 10, dar nici nu aș putea recomanda altul. Chiar dacă nu pare a fi prea performant pentru că are un Core i5, ei bine, noua generație de procesoare e compusă doar din modele Quad Core. Deci, performanțele au crescut semnificativ și același lucru aș putea spune despre placa video GeForce MX150 (e alternativă la GTX 950M).

Arată destul de bine și îmi amintește de seria X542 doar că acesta e puțin mai performant și e pe gri mat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar nu mai merită să optați pentru un laptop cu Dual Core, iar plăcile video integrate sunt interesante dar tot nu se compară cu ce dedicată care are 4GB de memorie video. Să sperăm că anul acesta vom vedea mai multe astfel de laptopuri și chiar cu AMD Ryzen, poate chiar APU.

Consider că are suficientă memorie RAM, dar producătorul a lăsat un slot liber pentru acei utilizatori care vor mai mult sau poate vor fi jocuri care cer 16GB. Hard discul său nu m-a impresionat, chiar dacă are mult spațiu pentru stocare, tot nu se compară cu un SSD. Aceste medii de stocare au un preț atractiv dar nu oferă la fel de mult spațiu. Dacă nu aveți nevoie de mai mult de 120GB sau 240GB, puteți opta cu încredere pentru un SSD și HDD-ul intern îl folosi ca unul extern cu ajutorul unui rack.

Păreri pro și contra

Noile laptopuri oferă tehnologie bluetooth pentru a conecta periferice wireless, porturi rapide de tip USB 3.0, tehnologie wireless cu viteză de transfer mare WiFi ac (e necesar un router wireless compatibil și un abonament mai scump), difuzoare cu tehnologie Sonic Master și componente eficiente. Designul e premium dar nu e realizat din aluminiu, dar poate că nici nu vă deranjează acest aspect.

Asus F542UN-DM015T e doar o recomandare, voi puteți opta și pentru o seria ca S510 care e puțin mai compactă. Am pus și o mică demonstrație pentru a vedea mai de aproape porturile, tastatura și finisajele.

Te-ar mai putea interesa