Asus F542UN-DM015, notebook multimedia cu i5-8250U

Asus F542UN-DM015 e un laptop apărut pe piață de puțin timp și se evidențiază cu procesorul i5 quad core și placa video MX150 cu 4GB memorie video. Nu e tocmai un laptop de gaming, ci mai mult un laptop multimedia adus la zi – adică la nivelul nevoilor din ziua de azi. Laptopurile mai vechi aveau procesoare i5 mult mai slabe și memorie video de 2GB.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pentru cei interesați de mai multă performanță există și un model cu i7. Se știe că procesoarele i7 sunt mult mai performante decât cele i5, mai ales că e vorba de unele Kaby Lake Refresh (generația a opta).
Din imaginea alăturată se poate vedea că acest model e unul argintiu pe care nu se vor vedea amprentele sau praful.


Avantaje

Procesotul care echipează laptopul de față e unul care nu doar e de generație nouă, ci are patru nuclee, iar acest lucru îl face foarte rapid. Iar, consumul modelului i5-8250U e unul foarte scăzut, motiv pentru care bateria ține 3-4 ore sau chiar mai mult.
Placa video are foarte multă memorie RAM care ajută la o redarea mai fluentă a jocurilor ori a diverselor aplicații care au nevoie de procesare video.
Autonomia dispozitvului e una foarte bună întrucât vorbim despre un lapto cu Nvidia Optimus (activează placa video doar când e nevoie de ea) și cu procesor U (are voltaj scăzut).
Diferitele porturi și conexiuni sunt un alt avantaje, fiind vorba despre wireless ac, bletooth 4.1, LAN 10/100/1000 și USB 3.0.

Dezavantaje

Nu are SSD. Dacă vreodată o să doriți să-l faceți mai rapid atunci vă recomand să instalați o astfel de componentă înturcât o să vedeți că o să fac laptopul ceva mai rapid.

Concluzii

Dacă ești interesat de un laptop pentru sarcini complexe și solicitante atunci laptopul F542UN-DM015 de la Asus ar fi recomandarea mea. Seria F e una alternativă la G (de gaming) sau N (multimedia) întrucât e o îmbinare a acestora la un preț mult mai mic.

Te-ar mai putea interesa