Sistemul desktop Asus ET2013 e disponibil în multe configurații interesante, însă procesorul e același ca și serie – Celeron, dar diferit ca și model. Arată decent pentru un desktop All-in-One și mai sunt și alte modele similare dar din serii diferite. Doar după nume vă puteți da seama că e vorba de un model care a fost lansat anul trecut. Prețurile diferă de la un model la altul deoarece sistemul de operare, generația de procesor și la unele ecranul e de tip multi-touch. Cele cu multi touch sunt destul de interesante dacă desktopul are și Windows 8 sau 8.1 (eu șa alege 8.1 deoarece e mai nou). Dacă alegeți un desktop cu FreeDOS, atunci puteți instala și Windows 7 dacă doriți și să fie o variantă de 64 biți.
Prețul său diferă în funcție de alegere, dar trebuie să țineți cont și de faptul că nu are nevoie de monitor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Procesoarele Celeron pot fi următoarele: IvyBridge G1620T și Sandy Bridge G550. Performanțele sunt cam aceleași indiferent de generație iar placa video e una Intel HD Graphics. Placa de bază e decentă deoarece are WiFI, sunet integrat, rețea integrată, chipset H61 etc. Pe acea placă se află și 4GB de RAM care mi se pare suficientă deoarece sistemul nu consumă mai mult de 1GB. Spațiul de stocare e de 500GB și nu cred că veți avea nevoie de mai mult.
Nu e cea mai bună configurație pentru jocuri 3D, deoarece nu are o placă video dedicată. Nu sunt incluse perifericele uzuale: mouse și tastatură. Ecranul de 20 inci e unul 900p iar în funcție de alegere poate avea tehnologie cu touch sau fără. Ca și dotări are: securizare Kensington, card reader, cameră web integrată de 2MP, 5 USBuri (două USBuri sunt de tip 3.0), ieșire HDMI pentru un televizor/monitor. VGA, ieșire audio etc. Nu e la fel de portabil precum un laptop dar spațiul ocupat pe birou e mic.
Plusuri: are multe porturi USB, ecran HD+ cu sau fără multitouch, tehnologie wireless WiFi, design compact etc.
Minusuri: nu are periferice incluse.
Asus ET2013 e o alegere bună pentru cei care nu sunt pasionați de laptopuri ori de tablete. Având în vedere cât costă, nu puteți avea pretenții la performanțe prea mari ori la un design foarte elegant. Niște periferice wireless ar fi perfecte chiar dacă nu are bluetooth (puteți alege un adaptor bluetooth USB).