Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus Slider 10.1 Eee Pad

Mulți dintre posesorii tabletei Transformer s-au plâns de faptul că trebuie să cumpere docking station pentru a avea conectivitate USB și acest accesoriu este destul de scump. Motiv pentru care acest producător a decis să creeze o tabletă convertibilă numită pe scurt Asus Slider SL101. Aceasta pare a fi o combinație între o tabletă și un netbook. Tableta Asus Slider 10.1 sau Asus Eee Pad Slider este una pe gustul meu și se pare că a fost lansată și în România.

Vine cu platforma Android pentru a oferi utilizatorului o viteză superioară, o autonomie ceva mai bună și o interfață prietenoasă și ergonomică. Mai mult ca sigur vor fi două variante disponibile, cu spațiu de stocare de 16GB respectiv 32 GB de tip SSD ca și la Eee Pad Transformer 2 care va avea procesor Tegra 3 Quad-Core Kal-El. Cei de la ASUS știu ce să lanseze pe piață deoarece știu nevoile fiecărui cumpărător motiv pentru care au lansat acest gadget compact. Față de prețul inițiat acesta s-a mai ieftinit dar nu cu mult. Prețul bun Vezi prețul special de azi

Se pare că prețul acesteia e același cu al tabletei Transformer cât a fost lansată, dar mai mult ca singur că o să scadă dar numai după ce mai trece ceva timp – 2 luni. După lansarea acestui model vom vedea alte tablete printre care și hibridul Asus Padfone dar și altele. Acest Slider 10.1 e disponibil în mai multe culori printre care e și culoarea albă, culoare care o vedem destul de des la tabletele Samsung (copiază iPad-ul). E un gadget foarte solid chiar dacă e unul convertibil iar calitatea materialelor e pe măsură. Deci dacă sunteți în căutarea unei tabletele cu tastatură fizică și nu doriți să dați prea mulți bani și pe accesoriu, ASUS vă vine în ajutor cu acest super model. Un ASUS Slider 32GB pe alb e destul de ieftin având în vedere ce oferă şi de aceea merită încercat.

Poze

În picioare

Culisată

Specificații tehnice

Asus Slider 10 este mai grea decât o tabletă obișnuită (960 grame), dar și mai groasă. Are un ecran de 10.1 inci cu o rezoluție HD de 1280 cu 800 pixeli. Deci e ideal pentru vizionarea de filme în format HD sau Full HD, navigare web și jocuri. Acesta e unul de tip LCD LED și este unul tactil cu multitouch. Procesorul e unul Tegra 2 de 1 GHz care va oferi o experiență unică în cea ce privesc jocurile și navigarea web. Capacitatea memoriei RAM este de 1 giga.

Pe partea de multimedia Asus Slider are o cameră web de 1.3 MP, una principală de 5 MP cu blitz de tip LED și difuzoare stereo cu microfon. La capitolul conectivitate Asus Eee Pad Slider SL101 are următoarele porturi: un USB 2.0 și port mini HDMI. Deci s-a reglementat acea problemă cu USBul și deci puteți conecta o memorie USB pentru transferul de fișiere sau dacă vreți să vedeți un film de pe stick. miniHDMI-ul e și el util în special dacă aveți un televizor cu acestă intrare – HDMI (în pachet veți avea un cablu adaptor). Pentru extinderea memoriei are un slot pentru carduri de tip SD, dar la 32GB cred că nici nu mai e nevoie.

Sistemul de operare este Android Honeycomb și anume versiunea 3.1, iar acum se lucrează la un update la 3.2. Nu va fi un upgrade major ci prin acest upgrade se vor face probabil câteva îmbunătățiri pe partea de setări.

Păreri pro și contra achiziției

Autonomie este mare datorită bateriei de 3 celule de tip Li-Po 2260 mAh. Tastatura chiar dacă e destul de mică și subțire, este ușor de utilizat precum tastatura unui netbook și plus că tastele sunt puțin depărtate pentru ca scrisul să fie mai ușor. Asus Slider arată foarte bine și este un gadget destulde compact.

Concluzie

Deci, Asus Slider 10.1 SL101 este o tabletă convertibilă destul de performantă și în tendințe. Acel procesor împreună cu sistemul de operare scot o autonomie de circa 8 ore, deci cât a unui netbook. O posibilă alternativă ar fi tableta LifeBook TH40/D, spun „posibilă” deoarece nu este certă lansarea sa în România.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Luca

    Este una dintre cele mai bune tablete ale momentului si va aparea si la noi la toamna.
    Momentan am un Transformer care e tot o tableta de la acest producator si m-ar tenta achizitia si a unui Slider.

  • Scorpyo

    Va avea câteva îmbunătățiri care la modelul inițial erau neajunsuri (de exemplu lipsa USB-ului care necesita achiziția docking station-ului și dar mai sunt și altele).

Lasă un comentariu