Asus EB1505-B0110, mini PC cu Intel Celeron

Un mini PC ca acest Asus EB1505-B0110 poate fi o alternativă la un laptop însă e nevoie și de un monitor. Cu un astfel de PC, puteți avea un monitor mare deoarece desktopul e accesibil. Alături de acesta s-ar potrivi și niște periferice wireless. Performanțele sunt mici cu un Celeron dar sunt satisfăcătoare pentru cei care vor doar să navigheze pe web, să citească, să socializeze etc. Deci nu-l recomand celor pasionați de jocuri 3D și nici nu puteți avea pretenții la un așa preț. Un desktop care poate reda jocuri câtuși de cât costă dublu și nu trebuie să uitați de monitor.

Prețurile pentru astfel de PC-uri sunt bune dar nu foarte atractive deoarece puteți lua în laptop cu configurație similară în același buget. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Pachetul
Un model similar

Procesorul Celeron 847 de 1.1 GHz e unul modest ca și performanțe. Placa sa de bază e una compactă deci nu suportă upgrade-uri, puteți să înlocuiți unele componente hardware dacă vă doriți. Placa video integrată e de la procesor și nu e mai bună decât altele, ci e aproape la fel ca oricare model Intel. Doar cele dedicate cu memorie video proprie sunt mai bune indiferent de BUS.

Apreciez că are tehnologie WiFi care e prezentă pe mai toate gadgeturile compacte și e bine utilă pentru cei care au un router wireless ori un hotspot în apropiere. Memoria RAM e una de 4GB care e satisfăcătoare și e bine să alegeți un sistem de operare pe 64 de biți.

Ca și dotări are: unitate DVD, HDD de 500GB, cititor de carduri de tip 4 în 1, sursă de 65 W (consum redus în mod office, iar consumul poate fi de 65W doar în full load), patru USBuri 2.0, eSATA, HDMI, VGA etc. Dimensiunile sa le sunt reduse, de aceea cântărește 1.2 kg. Nu are USBuri 3.0 care ofereau o viteză de transfer mai mare de pe medii de stocare externe cu interfață similară.

Plusuri: consum foarte mic, configurație decentă pentru acasă sau la lucru, ieșire HDMI, destule USB-uri.
Minusuri: nu are USBuri 3.0.

Asus EB1505-B0110 e unul din multele desktopuri compacte, doar că acesta poate fi pun în plan vertical datorită acelui stand/suport. Există și modele mai performante, iar configurațiile sunt la fel ca și la notebookuri. Adică procesoarele nu le veți găsi pe desktopurile clasice ori de vânzare. Jos e un clip care poate fi de folos pentru cei care nu au văzut .

Lasă un comentariu