Asus EB1007P-B0210, mini PC office

Asus EB1007P-B0210 e un desktop PC de tip mini adică e portabil și ocupă foarte puțin spațiu pe birou. E soluția perfectă pentru acasă ori locul de muncă deoarece e accesibil și datorită spațiului ocupat. Performanțele sunt limitate deoarece e vorba de un procesor de tip Intel Atom iar upgrade-urile hardware sunt limitate de carcasa sa. Dar și așa un Intel D425 de 1.8 GHz, o memorie de 2 GB și un hard de 320GB sunt componente hardware decent în acest preț. Bineînțeles trebuie să țineți cont și de dimensiunile desktopului.

Prețul pare ok chiar dacă pentru același buget un desktop clasic ar fi mai ieftin. Trebuie să ținem cont și de acel design compact. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Desktopul
Desktopul

Procesorul Intel Atom D425 de 1.8GHz e unul care face parte dintr-o serie accesibilă și care era des întâlnită pe mini laptopuri ori pe tablete. Placa de bază e una cu placă video integrată, sunet integrată, WiFi și găsiți o memorie de 2 GB. Puteți instala sistemul de operare prin intermediul unei unități DVD externe și unui stick USB. Păcat că nu are USB 3.0, dar și porturile USB 2.0 sunt utile.

Memoria de 2GB e suficientă și pentru Windows 8, deoarece sistemul consumă cam 1GB. deci rămâne suficientă memorie și pentru aplicații. Spațiul de stocare de 320GB e acceptabil dacă nu stocați date. Chiar dacă dimensiunea redusă par să fie punctul său forte, are multe dotări: cititor de carduri, sursă de 400W, LAN, audio, VGA, 5 USBuri 2.0 etc. Greutatea sa e de doar 1.17 kg, cât cea a unui laptop mic. E nevoie și de un monitor iar eu aș alege unul de 18 inci sau de 21 inci (dacă vreți o rezoluție mai mare). Sunt multe branduri care oferă monitoare reușite și accesibile, astfel ca voi să puteți economisi ceva bani.

Plusuri: ocupă puțin spațiu datorită suportului său, cititor de carduri, multe porturi USB de tip 2.0, sursă bună, preț atractiv și fiabilitatea.
Minusuri: nu are HDMI.

Asus EB1007P-B0210 e o alegere bună pentru cei care doar navighează pe web, folosesc aplicații ori vizionează filme. Pentru a folosi programe profesionale ori pentru a juca jocuri 3D, e nevoie de PC-uri mai performante, iar cele cu Pentium ori Core i3 sunt ok pentru uz multimedia. Desktopuri de tip mini cum e acesta au doar astfel de configurații dar există și desktopuri All-in-One care sunt la fel de compacte.

Lasă un comentariu