ASUS E410MA, laptop cu numpad în touchpad

Seria de laptopuri ASUS E410MA este una recent lansată și cred că o să vă placă pentru că vine cu caracteristici noi și atrăgătoare. Din poza de prezentare se poate vedea o tastatură nouă și interesantă, iar tastatura numerică e integrată în touchpad. Acestă dotare am mai văzut-o și pe alte serii de laptopuri și a fost apreciată de utilizatorii care lucrează des cu cifre, că doar mouse-ul oferă mai multă productivitate și touchpadul mai că nici nu-l folosiți. E vorba de modelul E410MA-EB268 care are un hardware foarte bune, iar aici mă refer la procesorul destul de nou, SSD rapid de tip M.2, memorie DDR4 și altele.

Chiar dacă mai sunt și alte laptopuri care oferă Windows 10 S în acest buget, tot așa opta pentru acesta deoarece hardware-ul este unul avansat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Bineînțeles, acel Intel Celeron este cea mai accesibilă soluție oferită de Intel, iar o variantă care oferă performanțe superioare sunt cele cu Intel Pentium sau Core i3 (pentru office). Un procesor Dual Core poate fi de ajuns pentru taskuri zilnice și chiar nu aveți de ce să cheltuiți mai mult. Ecranul oferă o rezoluție Full HD chiar și dacă are o diagonală de 14 inci. Pe viitor, acel SSD poate fi înlocuit dar eu aș alege un mediu de stocare cu interfață USB (SSD extern), pe care să păstrați fișiere media sau confidențiale. Memoria RAM a unui laptop se alege în funcție e ce veți face pe el, dar la acesta cei 4GB sunt de ajuns.

Păreri pro și contra

Acest tip de laptop e perfect pentru acei utilizatori care se află mai tot timpul în mișcare și nu doresc să aleagă un ultrabook foarte scump. Vine cu cele mai utile porturi și chiar tehnologii fără fir, pentru că nu are mufă LAN, dar sunt adaptoare pentru portul USB 3.1.

ASUS E410MA impresionează la câteva capitole și cred că-l doriți mai mult pentru design. Arată bine pe albastru și cu interior complet negru, iar tasta Enter e evidențiată de un contur verde. Poate că butonul de pornire trebuia pus ceva mai izolat, deoarece puteți apăsa din greșeală.

Te-ar mai putea interesa