ASUS E406NA, laptop de 14 inci cu Windows 10 Home S

ASUS E406NA este un laptop foarte bun pentru școală și facultate, dar voi îl puteți lua și pentru taskuri zilnice dacă nu sunteți un utilizator foarte pretențios. Poate că folosiți mai des PC-ul ori smartphone-ul, iar laptopul devine util doar când vreți să stați mai mult pe internet sau când doriți să folosiți anumite aplicații office. Cele mai recente laptopuri sunt destul de ușoare, cel de jos având numai 1.3 kg. Nu e nevoie să cheltuiți foarte mult pentru o variantă de top (ultrabookuri), însă materialele de folosite sunt diferite și hardware-ul este diferit.

Laptopul este accesibil pentru că are componente cu performanțe modeste și poate că nici nu vă interesează foarte mult performanțele laptopului. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile laptopuri oferă componente recent lansate, însă acestea sunt și în funcție de buget. Pe acesta vedem procesorul Celeron N3350 (14 nm) care are o placă video integrată Intel HD. Să nu neglijăm nici restul hardware-ului: 4GB RAM și memorie eMMC de 128GB. Poate că nu veți avea foarte mult spațiu, însă și așa ce să stochezi pe el? Sunt multe servicii de stocare în cloud pentru diverse fișiere media. Imaginea este clară și detaliată pentru a vă bucura de conținutul media și nu numai (textul mic este mai vizibil).

Păreri pro și contra

Are o greutate redusă, sistem de operare cu licență preinstalat, se comportă decent în aplicații, ecranul de 14 inci are o rezoluție Full HD, are conectivitate foarte bună și preț atractiv. Designul este unul premium și poate că vă doriți un laptop gri care este mai elegant decât unul pe negru. Poate fi luat oriunde cu voi în special dacă folosiți o geantă sau o husă pentru el, însă nu este necesar un plus de protecție.

ASUS E406NA poate ține locul unui laptop mai vechi având porturi mai bune și tehnologii fără fir foarte bune. Față de un PC, acest laptop nu necesită periferice, adică puteți lucra pe el oricând și oriunde. Sunteți limitați doar de baterie, însă puteți folosi încărcătorul când vă aflați la birou. Autonomia laptopului este generoasă și poate fi influențată de setări sau conținutul redat.