Asus E203NA-FD017T, laptop mic de 1 kg

Unul dintre cele mai interesante laptopuri e acest Asus E203NA-FD017T deoarece costă destul de puțin pentru o configurație decentă – Intel N3350, 4GB RAM și memorie de 32 GB eMMC. În mod normal laptopurile mai mici sunt mai scumpe decât cele clasice de 15 inci, ei bine, aici e vorba de o excepție. Memoria eMMC e ceva mai rapidă decât un hard disc, doar că nu oferă prea mult spațiu pentru fișiere media sau altele. De aceea, există hard discuri externe cu interfață USB 3.0 și tehnologii de criptare, dacă vreți să puneți fișiere sensibile.

Nu e vorba de o tabletă cu tastatură sau de un laptop cu touchscreen, că doar bugetul e foarte redus. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația acestui model am prezentat-o pe scurt în partea de sus, iar placa video e cea integrată din procesor. Toate procesoarele pentru laptopuri și chiar PCuri au placă video proprie pentru a reduce din consum, iar performanțele sunt în funcție de procesor. Procesorul este și cea mai importantă componentă a oricărui gadget, iar consumul e influențat de el (depinde cât va fi solicitat).

Ecranul nu e foarte generos, de aceea laptopul poate fi folosit ca media player portabil și un cablu HDMI e obligatoriu. Orice laptop are ieșire HDMI dar are și alte porturi utile care permit conectarea unor periferice. Bineînțeles, tehnologiile wireless sunt tot mai căutate deoarece fiecare utilizator își dorește cât mai puține cabluri pe birou sau în jurul gadgetului.

Momentan nu există încărcare wireless a laptopului dar nu ar fi exclus pe viitoarele generații. Autonomia e destul de mare cu așa configurații, iar performanțele pot reduce din durata de viața a laptopului.

Păreri pro și contra

Nu văd de ce nu l-ați alege pe acesta, chiar nu sunt producători care oferă astfel de gadgeturi. Prețul e foarte bun pentru ce oferă și mă refer la sistemul de operare Windows 10.

Asus E203NA-FD017T poate înlocui un desktop sau laptop clasic dacă nu țineți să aveți un gadget foarte mare și performant. În clipul de jos e prezentat un laptop similar care face parte din aceeași serie, iar culoare nu are mare importanță.

Te-ar mai putea interesa