Asus E14 Thin E406MA, ultraportabil cu Celeron N4000

Asus E14 Thin E406MA e un laptop cu portabilitate extinsă pentru persoanele interesate de ceva cu ecran de 14 inci şi greutate de 1,3 kg. E disponibil pe două culori: gri (E406MA-EK326TS) sau alb (E406MA-EK327TS).

Modelul de faţă face parte din seria Asus E406 care are şi un premium reddot award 2018 pentru designul său. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se comportă bine în diverse sarcini legate de productivitate şi care are Windows 10 preinstalat.

Asus E14 Thin E406MA

Păreri pro şi contra achiziţiei

Modelul E406MA e unul cu ecran tip NanoEdge, adică rama e una foarte subţire. Ecranul e unul de 14 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi pentru ca imaginea să nu se reflecte acesta e cu strat anti-glare (anti-orbire).
Despre baterie trebuie spus că poate să ţină până la 14 ore, depinzând în mare parte de ce faceţi pe laptop.
Stocarea se realizează pe o memorie eMMC de 64 de giga. În opinia mea e suficient, pentru mai mult putându-se opta pentru un hard extern ori stocare cloud.
Din păcate nu are grafică dedicată, dar nici nu vă trebuie la un astfel de laptop. Cipul grafic din acesta e unul Intel UHD 600 şi e suficient pentru filme HD şi FHD.
Nu doar imaginea e una de calitate superioară, ci şi sunetul. Este vorba despre sunet cu Sonic Master (codec) şi Audio Wizard (suită software). Aceste două caracteristici permit o audiţie după bunul plac.
Chiar dacă vorbim despre un laptop subţire, acesta are o răcire bună care menţine temperatura sub 36 grade.
Un mic dezavantaj ar fi că tastatura nu are numpad în partea dreaptă, dar are taste numerice poziţionate deasupra literelor. Această lipsă se datorează faptului că are ecran de 14 inci.

Per ansamblu acesta e un laptop util acasă, dar şi la birou. Va putea fi luat în călătorii de afaceri datorită faptului că are o portabilitate foarte bună şi productivitatea e mult superioară unei tablete ori unui smartphone.
Brandul Asus e unul asiatic de top care se evidenţiază prin laptopurile cu fiabilitate bună şi construcţie rigidă.

Te-ar mai putea interesa