Asus DSL-N55U

Asus DSL-N55U e un modem foarte bun care vine ca o alternativă la Asus DSL-N56U și Asus RT-N65U. Acesta e un router ADSL care poate fi luat la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primești un ruter care suportă standardul N, are numeroase facilități pe partea de securitate, iar cele trei antene ale sale sunt detașabile. Chiar dacă aparent prețul e mare, trebuie știut ă e un ruter dual band și astfel prețul e justificat.

Poze

Din imaginea de alături se poate vedea că are o cutie care nu diferă cu nimic față de alte cutii ale routerelor de la Asus. Din a doua poză se vede oarecum asemănarea dintre acest model și n65u și n65u. Pe partea de design singurele diferențe majore sunt cele 3 antene care sunt extene și care fac ca aparatul să nu poată fi pus în picioare.

Cutia
Aparatul

Specificaţii tehnice

Asus DSL-N55U, ADSL 2/2+ e un router mai mult util acelor persoane care au Internet de la Romtelecom ori de la un alt furnizor care oferă Internet prin telefon. Știu că această formă de ‘net pare rudimentară față de fibra optică, dar încă se mai practică deoarece numai așa te poate obliga să plătești un abonament la telefon, chiar dacă nu ai nevoie de el. Are firewall, port USB, 4 LAN, un WLAN și suportă standardul N.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre calitate și preț e unul bun; vine cu multiple tehnologii pe partea de securitate și are chiar și firewall; cele trei antene pot fi luate jos, dar nu știu care sunt efectele acestei operațiuni… poate un semnal mai slab; are suport pentru server print și server FTP; e un model dual cu transfer 300+300 Mbps în mod wireless.
Contra: nimic.

Concluzie

Asus DSL-N55U e un router wireles pentru acele persoane care sunt pe DSL și ar fi foarte util acelora care au o mică firmă ori multe calculatoare conectate la Internet. La routerele normale apar gâtuiri (limitări de viteză), dar acesta fiind dual această problemă e ca și inexistentă pentru până la un anumit număr de PC-uri.

Te-ar mai putea interesa