Asus DSL-N12U-B

Dacă ai Internet de tip DSL (ori vreun derivat al acestei tehnologii) și ai multe calculatoare atunci ai nevoie de un router capabil și aici mă refer la Asus DSL-N12U-B ADSL 2/2+. Nu costă mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și special la acest aparat e faptul că are posibilitatea de a face sharing 3G, setările ADSL ISP sunt realizate (setările de la furnizorul de Internet) în trei pași, dispune de 4 SSID-uri independente, iar cele două antene detașabile au o putere de 5dBi.

Poze

Se poate vedea că nu arată cu mult diferit față de alte modele de routere de la Asus. Antenele sunt detașabile și nu cunosc impactul asupra vitezei în cazul în care decideți să le luați jos. Poate vă întrebați de ce le-ar lua cineva jos. Păi dacă routerul e plasat într-o zonă în care poate fi lovit cu piciorul atunci e mai bine să luați antenele jos așa încât să nu le loviți.

Aparatul

Specificaţii tehnice

DSL-N12U-B e un ruter de tip wireless care poate transfera teoretic până la 300 Mbps. Este un aparat sigur deoarece are firewall și diverse alte facilități care te pot ajuta să-ți asiguri rețeaua. Are suport pentru print server, iar dacă vă interesează posibilitatea de sharing 3G/4G atunci trebuie știut că acest lucru e posibil.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e unul ok; antenele sale sunt detașabile așa încât să poată fi luate jos în cazul în care vă încurcă; e sigur deoarece are firewall (nu cred că este activat în mod implicit); vine cu o garanție standard de 3 ani ceea ce e un lucru deosebit pentru un ruter; pe partea de wireless suportă chiar și standardul N.
Contra: nimic dar era interesantă facilitatea dual band pentru un spor de viteză, însă așa cred că și prețul era dublu.

Concluzie

Dacă vrei un modem bun atunci îți recomand acest DSL N12U B de la ASUS care nu costă deloc mult și e foarte performant. Instalarea nu e deloc complicată deoarece ASUS se laudă că e o instalare/setare în 3 pași, iar dacă nu vă descurcați atunci puteți consulta cu încredere manualul său de utilizare care e pus la dispoziție de către producător.

Te-ar mai putea interesa