Asus DSL-N12E

Asus DSL-N12E e un router wireless decent în acel preț și care e numai bun pentru o locuință mai mare deoarece vine cu două antene. Cele două antene nu vor mări raza de emisie ci doar calitatea semnalului. Chiar dacă pare banal, ei bine, nu e. Pe lângă acele antene, are toate accesoriile necesare, rată de transfer dublă față de routerele mai ieftine și diverse pe partea de securitate. Accesoriile sale pot fi văzute atât în poza de jos cât și în clipul de la final care e cu despachetarea sa. În funcție de bugetul și preferințele dumneavoastră, există destule alternative la acesta. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa cum arată acesta, sunt multe modele care pot fi confundate cu acesta deoarece au design similar (are o formă de aripă de avion și cu carouri în partea superioară).

Conținutul pachetului
Conținutul pachetului

Specificații tehnice

E un model cu standard Wi-Fi 802.11 n care îl găsiți la toate modele noi și scoate în evidență calitatea transferului de date. În partea din spate se observă că are 4 porturi LAN și unul WAN. Bineînțeles sunt porturile obișnuite care le veți găsi și la alte routere chiar și mai ieftine. Prețul unui router poate să difere și în funcții de nivelul de securitate ori software-ul preinstalat. Pe partea de securitate, acesta are: WEP, WPA, WPA2, WPS, filtrare adrese MAC și firewall.

Chiar dacă rata de transfer LAN e de 100 Mbps, cea prin Wi-Fi e de 300 Mbps. Aceasta nu spune prea multe deoarece viteza de transfer ține și de conexiunea voastră la internet și de unde descărcați acel fișier. Nu e dotat cu port USB dar are două antene externe de 5 dBi fiecare. Dacă nu ați știut e vorba de acele antene obișnuite care pot fi găsite și la alte routere performante.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design elegant, e ușor de setat, e compact, semnal excelent la distanțe mici sau medii, rată de transfer bună și altele.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Asus DSL-N12E e o alegere bună dacă nu vreți să aveți un semnal foarte puternic, ci unul modest (pentru un apartament). Calitatea semnalului e bună chiar și pentru o sală de birouri. E ideal pentru cei care folosesc un laptop, tabletă sau smartphone care sunt compatibile cu standard 802.11 n.

Te-ar mai putea interesa