Asus DSL-N10E

Asus DSL-N10E e un router wireless numai bun pentru cei fără pretenții. Trebuie spus de la început că e vorba despre un model ADSL, deci pentru cei care au Internet de la Romtelecom sau ceva de genul (Internet prin telefon). Nu costă deloc mult deoarece e disponibil la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar acesta e cel mai mic preț posibil pentru un router fără fir.

Aspect

Cred că se vede chiar și din imaginea de alături că e vorba despre un model single band. Din păcate are antenă externă, dar e bine așa deoarece modelele fără antenă costă mult mai mult. Designul e unul caracteristic routerelor de la Asus, deci foarte plăcut.

Aparatul
Aparatul

Caracteristici tehnice

Suportă cel mai nou standard, adică N, iar acest lucru înseamnă că puteți accesa Internetul rapid, iar vitezele de download și upload sunt mari. Pentru a vă lămuri referitor la viteze, trebuie să spun că viteza maximă e de 150 Mbps în mod Wi-Fi (dacă vă e prea puțin atunci un model gen Asus DSL-N12E are suport pentru 300 Mbps, dar și două antene externe), iar pe LAN o să aveți maximul din conexiune. Puteți conecta până la 4 calculatoare prin LAN și mai multe pe wireless

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e deloc exagerat; instalarea e una caracteristică routerelor Asus, deci în maxim 10 minute, după ce ați urmat pașii, o să aveți Internet la calculator; garanția nu e deloc specifică uni ruter deoarece e de 3 ani fără a fi vreo posibilitate de a o extinde la mai mult; greutatea sa e de sub 300 grame ceea ce e foarte bine.
Contra: antena e una externă.

Concluzie

Un router de acest fel e bun dacă ai Internet prin telefon fix și vrei să-l faci disponibil mai multor dispozitive cum ar fi calculatoare, tablete sau telefoane care au Wi-Fi. Dacă ai o placă de rețea normală atunci ești limitat la la 4 porturi, deci patru calculatoare, însă dacă ai doar dispozitive wireless atunci teoretic nu există limită, teoretic.

Te-ar mai putea interesa