Asus CP6230

A sosit timpul și pentru acest producător sa intre pe piața desktopurilor de gaming cum a făcut cum mult timp în urmă și Alienware. Cel mai ieftin model e acest sistem desktop Asus CP6230 care are procesor Core i3, 4GB, hard de 1TB și placă video GTS 450 de 1 GB. Deci o configurație chiar foarte reușită din punctul meu de vedere având în vedere cât costă. Dacă doriți un model cu o placă video mai noi și deci mai bună aveți de ales între două modele Asus CM6730. MI s-a părut foarte interesant faptul că aceste desktop-uri vin cu Free DOS, deci pentru a fi și mai accesibile. Vă recomand un desktop de la acest producător deoarece sunt foarte bine optimizate (consum cu 40% mai mic în load – tehnologie EPU), au sisteme de răcire performante și binențeles sunt noi. CP6230 dar și celelalte configurații au carcase marca Asus și deci nu pot fi achiziționate separat. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Coletul
Conținutul coletului

Specificații tehnice

Procesorul nu e unul chiar indicat pentru gaming deoarece e doar un Core i3 dar din a doua generație numită Sandy Bridge. E vorba de modelul 2100 de 3.1 GHz și care bineînțeles are o placă video integrată Intel HD Graphics 2000. Acesta placa nu cred că va fi de folos odată ce aveți una deditcată de la NVIDIA – GTS 450. Placa video dedicată are o memorie video de 1 GB de tip GDDR5 și cu BUS memorie de 128 biți. Acest Asus CP6230 se adresează mai mult gamingului la rezoluție HD+ și mai puțin la cea Full HD în special dacă e vorba de jocuri mai noi cu cerințe hardware mari.

Capacitatea memoriei RAM e de 4 GB la 1333 MHz, iar dacă vă gândiți la un eventual upgrade, nu cred că veți avea nevoie mai mult de 8 GB chiar dacă se poate instala și mai mult. Spun asta pentru că acest desktop se adresează celor pasionați de jocuri dar care nu au pretenții prea mari și deci vor ceva bun pentru acei bani. Hardul SATA II e unul destul de mare – 1 TB – și are o performanță de 7200 de RPM. Placa de bază e una cu chipset Intel H61 care are sunet integrat Realtek ADI2000, rețea integrată, un slot PCI Express x16 și unul PCI Express x1.

Carcasa e una de Middletower de tip Slim și are o sursă de 200 W, cititor de carduri și unitate DVD. La capitolul porturi Asus CP6230 stă destul de bine cu: două USBuri 3.0, ieșire audio, microfon, patru USBuri 2.0, HDMI, VGA, LAN și ieșire audio pe 8 canale.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: periferice incluse (mouse și tastatură), placă de sunet foarte bună (sunet 3D – 7.1), USB 3.0 în față, carcasă e destul de rigidă cu design premium, consum mic, are toate porturile necesare, puteți juca la detalii maxime cam toate jocurile apărute până la jumătate lui 2011 (poate cu mici excepții).

Minusuri: un procesor mai bun ar fi fost ideal (ca pe CM6730) și nu există un pachet promo cu monitor.

Concluzie

Acest sistem desktop Asus CP6230 e cea mai ieftină recomandare dacă doriți un PC performant, bun din punct de vedere calitativ și care să provină de la un producător cunoscut din lumea gamingului (în special cel mobil – laptopuri).

Te-ar mai putea interesa