Asus CM6730, desktop performant

Actualizare: Asus CM6730 e disponibil de la un preț de 1899 lei pentru varianta i3-3240, 4GB, 1TB, nVidia GeForce GT620 2GB, iar în stoc sunt disponibile și alte configurații. Detalii aici.

Articolul din 3.12.2011:
O alegere mai bună adică cu componente hardware mai bune pentru gaming e acest sistem desktop Asus CM6730 Essentio. Spun asta deoarece modelul Asus CP6230 vine doar cu Core i3, iar acesta are o variantă și cu Core i5. Acesta poate fi cea mai bună soluție pentru un buget modic în special că e vorba de gaming și nu văd de ce nu doriți să optați pentru unul de la acest producător. Spre deosebire de alți producători, acesta oferă desktopuri cu tehnologie EPU (consum mai mic cu 40% în mod load), carcase mai robuste, răcire mai eficientă, periferice de calitate bună și prețuri destul de atractive (în special că nu vin cu Windows preinstalat). Performațele în jocuri sunt asigurate de plăcile video GeForce GT 520 și GT 530 (cu BUS memorie de 64 respectiv 128 de biți). Diferențele de performanță dintre ele sunt nesemnificative. Deci puteți opta pentru care doriți fără să vă gândiți mult la placa video, însă un model mai bun tot timpul e bine venit :). Are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Carcasa
Sistem desktop complet (monitorul nu e inclus)

Specificații tehnice

Performanțele sunt asigurate de procesoarele Sandy Bridge Core i3 2100 și Core i5 2310 de la Intel. Ambele vin cu plăci video integrate HD Graphics 2000 care pot fi utile pentru utilizare office. Ambele configurații vin cu cea mai bună placă de bază cu chipset Intel H61 care are sunet integrat Realtek ALC892, rețea integrată, un slot PCI Express x16, un slot PCI Express x1 și două PCI-uri. Chiar dacă vine cu 6GB de RAM la 1333 MHz, aceasta poate fi mărită la mai mult fără probleme dar acest upgrade depinde de la o persoană la altă. Spun asta pentru că nu toate jocurile cer multe resurse hardware și deci poate vă plac jocurile gen NFS sau alte jocuri similare. Asus CM6730 vine cu un hard SATA II de 1 TB care e unul foarte bun în special că are 7200 de rotații pe minut. Plăcile video nu diferă cu mult dar o alegere mai bună e configurați cu Core i5 deci și cu GT 530.

Carcasa de tip Middletower a lui Asus CM6730 Essentio vine cu o unitate DVD, cititor de carduri, o sursă de 300 W și o mulțime de porturi: ieșire S/PDIF, un PS2, patru USBuri 2.0, HDMI, LAN, două USBuri 3.0 și ieșire audio 7.1 (pentru sistem audio 3D).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: perifericele arată destul de bine, puteți juca destul de multe jocuri la detalii maxime, carcasă robustă, consum redus de curent/energie, USB 3.0 în față, configurație bună raportată la preț și sunet 3D (dacă aveți un sistem audio pe măsură).

Minusuri: destul de greu (11.5 kilograme) și există un pachet promo cu monitor.

Concluzie

Un astfel de sistem desktop Asus CM6730 Essentio  e recomandarea mea în acest buget și nu cred că acea alternativă cu Core i3 ar fi indicată în special că diferența de preț nu e așa de mare. Cam așa arată:

Te-ar mai putea interesa