ASUS Chromebook C424MA, laptop cu Chrome OS

Cele mai multe laptopuri sunt concepute pentru a rula sisteme de operare mai populare, Windows, Linux etc., dar mai sunt și cele cu Chrome OS. ASUS Chromebook C424MA este un astfel de laptop și se pare că nu este mai accesibil decât unul clasic, dar nici nu aș recomanda să instalați Windows pe el pentru că este optimizat. Designul este la fel, dotările sunt pe măsură, adică vedem porturi foarte rapide, WiFi ac, 8GB RAM și altele. Poate fi folosit ca un desktop replacement dacă vă rezumați strict la navigare web și aplicații office.

Sistemul de operare este simplu și ușor de folosit, iar dacă vreți să vă faceți o idee despre el, puteți căuta pe Youtube prezentări cu el. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sunt destul de noi și vedem oferă performanțe satisfăcătoare, pentru că software-ul rulează decent cu hardware modest. Recomand configurația cu Intel Pentium N5030 deoarece procesorul face parte dintr-o generație bună, iar spațiul de stocare este asigurat de o memorie eMMC mai mare – 128GB.  Poate că displayul nu este cel mai grozav însă trebuie apreciat faptul că oferă o rezoluție full HD și nu HD cum a fost la generațiile precedente de Chromebook (mai sunt și alți producători care oferă laptopuri cu acel OS).

Păreri pro și contra

Greutatea laptopului este destul de scăzută pentru dimensiunile sale – 1.5 kg, iar la interior vedem componente destul de bune. Poate că nu are cel mai mare spațiu de stocare, însă este de ajuns pentru a ține fișierele office și câteva fișiere de tip media. Memoria RAM instalată pe acesta are un consum mai mic de energie, motiv pentru care vă veți bucura de o autonomie mai mare. Sistemul de operare se mișcă excelent fără lag și este însoțit de un set de aplicații care le vedeți pe multe telefoane.

ASUS Chromebook C424MA reprezintă o soluție bună pentru cei care vor un fel de tabletă cu tastatură fizică. Totuși, are un ecran de 14 inci care poate oferi mai mult spațiu de lucru și productivitatea crește cu ajutorul unui mouse.

Te-ar mai putea interesa