Asus AMD Radeon HD 6850

Una dintre cele mai bune plăci video ale momentului (care să aibă un preț sub 1000 lei) e placa video Asus AMD Radeon HD 6850 sau Radeon HD6850 care vine cu cipul R6850 de la AMD. E specială față de alte modele deoarece are 256 biți, memorie GDDR5, conexiuni digitale (DVI și HDMI) și suportă CrossfireX.

CrossfireX e tot Crossfire fiind a treia generație a acestei tehnologii și oferă posibilitatea de a monta 4 plăci video într-un singur calculator. Asta nu înseamnă că performanțele sunt de 4 ori mai bune și că FPS-urile cresc semnificativ. Prețul plăcii de față e destul de bun și este un preț foarte bun dacă e să analizăm cum merg jocurile și ce ce facilități a dotat-o ASUS (overclocking în timp real, DirectCU și overcklocking din fabrică), dar tot nu e la fel de „tare” ca Radeon R6950. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

De sus
Lateralul

Specificaţii tehnice

AMD Radeon HD6850 poate fi montată pe PCI Express 2.1 x16 și suportă maxim rezoluția 2560 pe 1600. Că o placă grafică suportă rezoluția amintită anterior nu înseamnă neaparat că jocurile FullHD merg, dar în cazul de față e valabil, adică merg dacă aveți și restul componentelor suficient de puternice. Alături se poate vedea că jocul Crysis merge la setări maxime și la 1080p.

Face parte din seria 6000 (6k) și are frecvența procesorului de 790 megaherți care nu e tocmai una standard, ci una căreia i s-a făcut overclocking din fabrică de către cei de la ASUS.

Un alt lucru important e memoria de 1 giga care are o frecvență de 4 gigaherți și un bus de 256 biți. Era ideal să aibă o memorie RAM de cantitate dublă, dar e bine și așa dacă sistemul dumneavoastră are multă memorie.

Despre porturi nu am mare lucru de spus doar că are și un DisplayPort, pe lângă cele două DVI și un HDMI. (Despre Display Port se spune că va înlocui VGA-ul.)

Păreri pro şi contra

Pro: răcire foarte performantă cu ventilator și head-pipe-uri din cupru, preț mic, cea ma nouă tehnologie Cross Fire și performanță garantată în jocuri de bus-ul de 256 biți.
Contra: nu are 2GO memorie RAM dedicați ci doar unul. (Dacă avea dublu RAM cât are acum atunci și dumneavoastră trebuia să aveți undeva la minim 4-6 giga de RAM).

Concluzie

AMD Radeon 6850 este una dintre noile apariții ale momentului care se destinată celor care vor să se joace jocuri care să pară cât mai realiste (jocuri la rezoluții Full HD) și alături e un video preview la placa de față.

Te-ar mai putea interesa