Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus AMD Radeon HD 6670

Placa video Asus AMD Radeon HD 6670 sau Radeon HD6670 e una destul de bună pentru un buget mic şi deci poate fi un upgrade bun pentru vechiul sau actualul PC (ca Sapphire HD 5670). Versiunea despre care scriu în acest articol vine cu DVI, HDMI şi DisplayPort. Cică există variante cu D-Sub/VGA numai că aceea e o varinată mai veche şi cu performanţe mai mici. Vine cu o memorie rezonabilă de 1 giga, însă nu are puterea unui procesor grafic puternic, cu doar 480 de procesoare steam care oferă o frecvenţă de 810 MHz şi BUS de memorie 128 biţi, rulând la 1 GHz care e echivalentul la 4 GHz. Spre deosebire de modelul HD 6790 care are 96 de unităţi de textură şi 32 ROP-uri, acest HD6670 are 24 de unităţi de textură şi 8 ROP-uri. E un model de dimensiuni mici care poate introdus cu uşurinţă în orice carcasă şi ocupă doar un slot de tip expansion. Prețul bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Cum arată cutia din faţă

Aşa arată

Specificaţii tehnice

Dacă aveţi de gând să vă faceţi o configuraţie de PC, vă recomand că cumpăraţi o placă de bază cu suport CrossfireX (ca să puteţi instala mai multe plăci video). Acesta face partea din seria AMD Radeon 6000 şi tehnologia de fabricaţie e 40 nm. Frecvenţa procesorului e  de 810 MHz iar memoria de 1 GB e de tip GDDR5 la o frecvenţă de 4 GHz. Pe partea de conectori are DVI, HDMI şi DisplayPort. Are suport DirectX 11, tehnologii AMD avansate (CrossFireX şi HD3D) şi necesită un slot de tip PCI Express 2.0 x16 pentru instalare.

În jocuri HD 6670 se descurcă de stul de bine şi aici mă refer la gaming Full HD. Hai să vă dau câteva exemple de jocuri care pot fi jucate fluent la 1080p: Crysis (50 fps), Dirt 2 (41 fps), Mafia 2 (31 fps) şi lista poate continua cu Battlefield Bad Company 2 şi Stalker. Pentru a juca Battlefield 3 trebuie să mai scoateţi puţin din detalii sau rezoluţie . În mod idle palca se menţine la o temperatură de circa 32 grade şi are un consum de 92 W, pe când în jocurile mai sofisticate consumul poate să crească până la 190 W şi la o temperatură da 64 grade (deci e destul de bine – dublu faţă de idle).

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: ieftină, compactă, performanţe decente, răcire activă (cooler) şi uşor de instalat (nu are nevoie de conectori pentru alimentare suplimentari, slotul PCI Express fiind suficient).

Minusuri: nu puteţi juca toate jocurile actuale la rezoluţie Full HD chiar dacă aveţi un procesor foarte bun.

Concluzie

Chiar dacă HD 6670 ar presupune un upgrade modic pentru desktopul dumneavoastră, puteţi să o alegeţi pentru a juca Battlefield 3 la o rezoluţie HD+ sau jocuri mai vechi la calitate Full HD.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • ale

    salut imi poti zice si mie la acest model de mai sus ce overcloking stabil ii pot face? ms frumos superr blogul

  • marian

    da si pe mine ma intereseaza overclok daca stiti soluutii stabile la placa video asta sa imi dati si mie

Lasă un comentariu