Asus AMD Radeon HD 7970

Dacă vrei un model de placă video cu totul deosebit atunci placa video Asus AMD Radeon HD7970 ar fi unul dintre modelele care ar trebui să te intereseze deoarece vine cu multe tehnologii care fac ca fps-urile să fie incredibil de fluente la fel ca imaginile. Vine cu un GPU pe 28 nanometri și e considerat ca fiind primul GPU din lume construit astfel, iar cum scriam la modelul HD 7970 de la Sapphire nu o să aveți nevoie de o sursă prea mare ori scumpă deoarece una de 500W e recomandată de producător. Îmi place la ea că are multe tehnologii de care am auzit sau nu și că e destul de performantă, dar faptul că nu are două nuclee e un dezavantaj. Acest dezavantaj poate fi depășit conectând o altă placă în mod Crossfire. Despre costul plăcii se poate spune că nu e unul exagerat deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată placa
Cutia

Specificaţii tehnice

HD7970 are o memorie impresionantă de 3072MB de tip GDDR5 și diferite porturi printre care trebuie menționate porturile digitale HDMI, DVI și nou Display Port. Chiar dacă nu are port VGA în pachet e oferit un adaptor pentru monitoarele cu VGA așa încât să puteți conecta placa la orice model de monitor. Bus-ul memoriei e de 384 biți și se poate că e unul impresionant care alături de frecvența procesorului care e puțin sub un giga va face minuni în jocuri.

Păreri pro şi contra

Pro: designul e unul reușit corespunzător unei plăci premium; răcirea e activă garantând o răcire foarte eficientă (dacă era cu radiator atunci era silențioasă, dar se încălzea); cipul e construit pe o tehnologie nouă de 28 nanometri; are multă memorie dedicată (e recomandabil să aveți peste 6 giga RAMi memorie la sistemul dumneavoastră desktop pentru ca jocurile să ruleze fluent); suportă cele mai noi standarde și tehnologii în fabricarea și redarea jocurilor cum ar fi DirectX 11 ș OpenGL 4.2, dar și multe altele; e o placă multi talent putând fii utilizată pentru jocuri, dar și în proiectare acolo unde ai nevoie de o putere de procesare incredibilă din partea plăcii video; e extensibilă cu suportul CrossfireX și astfel dacă vi se pare că aveți niște randări foarte complexe, iar placa nu face față atunci mai poți adăuga până la patru modele suplimentare pentru a o susține, dar așa o să ai nevoie și de o sursă mai puternică.
Contra: cum ziceam la început, nu are mai multe nuclee, dar problema poate fi depășită cu Crossfire.

Concluzie

HD 7970 al Asus e un model care a rupt gura târgului prin tehnologiile cu care vine la pachet și prin originalitatea acestora deoarece nu a copiat mare lucru de la Nvidia. Dacă ești un împătimit al jocurilor atunci cu siguranță acesta ar fi un model unic ca performanțe pe care ar trebui să-ș ai în wishlist.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus AMD Radeon HD 7970”

  1. o scurta intrebare,faci review dupa ce o testezi tu?de unde faci rost de toate placile?le furnizeaza emag de proba?sau le cumperi si le trimiti la resigilate?

Comentariile sunt închise.