Asus AMD Radeon HD 7850

Placa video Asus AMD Radeon HD 7850 DirectCU II e un model Mid-Range cu sistem de răcire avansat care îi oferă și un design mai deosebit. E vorba de un design cu două coolere care chiar micșorează zgomotul în load (comparativ cu modelul de referință). Deasemenea veți observa și câteva îmbunătățiri tehnice dar nu prea mari. Acesta are un potențial foarte mare putând să ofere performanțe mai mar decât modelul 6950. Vine cu patru porturi care vă permit să conectați patru monitoare. Deci prezintă caracteristici destul de bune iar prețul ei e destul de atractiv. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Asus AMD Radeon HD 7850 1
Cutia acestei plăci
Asus AMD Radeon HD 7850 2 1
Așa arată placa

Specificații tehnice

Slotul său e unul PCI Express 3.0 care îl veți găsi la toate modelele de anul acesta. Tehnologia de fabricație e 28 nm care e mai eficientă și deci consumul de energie va fi mai mic pentru performanțe mai mari. Frecvența procesorului e de 870 MHz care oglindesc performanțele acestei plăci video. Acesta frecvență poate să crească în urma upgrade-ului. Memoria sa e de 2 GB de tip GDDR5 la o frecvență 4840 MHz și cu BUS de 256 biți. Alte caracteristici au: DirectX 11, DirectCU și câteva tehnologii AMD (HD3D, Eyefinity și Crossfire). Are următoare ieșiri video: un HDMI, două DisplayPort-uri și un DVI. Deci se puteți conecta mai multe monitoare și să jucați jocuri precum NFS sau Battlefield 3.

Cu o configurație de ultimă generație placa video scoate în jur de 69 fps în World in Conflict, 106 fps în Resident Evil 5 și 5859 puncte în 3D Mark 11. Deci puteți rula jocuri cunocute la detalii mari și rezoluție 1080p. Dacă optați pentru un overclocking, veți obține cu peste 1200 de puncte în 3D Mark 11. Cu alte cuvinte veți obține cu 25% mai multă performanță și la temperaturi destul de joase. Jos puteți viziona performanțele acestei plăci video și aceste rezultate depind de restul componentelor.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design, vine cu toate accesoriile necesare, raport performanțe/preț foarte bun, eficientă și nu veți întâmpina probleme în jocuri recent lansate.

Minusuri: instalarea ei nu e așa de ușoară datorită dimensiunilor sale.

Concluzie

Această placă video e o recomandare pentru gamerii care au un buget limitat și nu ar da prea mulți bani.Nu se adresează amatorilor și v-o recomand doar dacă aveți o sursă corespunzătoare și configurație performantă. Dacă doriți o astfel de placă fie așteptați să se ieftinească fie optați pentru varianta ratelor fixe.

Lasă un comentariu