Asus AMD Radeon HD 7770

Această placă video Asus AMD Radeon HD 7770 e un model Direct CU care presupune o eficiență mai bună în ceea ce privește răcirea (comparativ cu modelul de referință). E o placă video cu memorie de 1GB pe 128 de biți, cu diverse ieșiri și care nu necesită o alimentare suplimentară. Adică nu aveți de o sursă mare și deci poate fi un upgrade bun pentru actualul vostru PC. Eu vă recomand o sursă bună de 450 W sau chiar și mai mare. Conținutul pachetului e bun deoarece vine cu adaptor dar și cablu Crossfire. Placa se instalează ușor datorită dimensiunilor sale și poate fi ușor confundată cu cu predecesoarele sale deoarece are un design similar. 7770 DC de la Asus are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Asus AMD Radeon HD 7770 1
Conținutul
Asus AMD Radeon HD 7770 2 1
Placa

Specificații tehnice

Având în vedere că face parte din seria 7000, are slot 3.0 dar și tehnologie de fabricație 28 nm. Poate fi montată și pe un sistem mai veți dar ar fi mai bine pe o placă de bază mai nouă. Procesorul său are o frecvență de 1020 MHz care se vede cel mai bine în jocuri. De exemplu la rezoluție Full HD puteți juca Battlefield 3 la 27 fps, Crysis 2 la 37 fps, Dragon Age II la 25 fps și Skyrim la 34 fps. Eu zic că se descurcă decent și rezultatele acestea depind de restul configurației. Cât despre consum, nivelul de consum se situează sub 100 W indiferent că jucați un joc, vizionați filme Blu-Ray sau folosiți trei monitoare. Însă dacă doriți să instalați două plăci video (în Crossfire), aveți nevoie de o sursă de 550 W și o placă de bază nouă.

Memoria de 1GB GDDR5 are o frecvență de 4600 MHz și un BUS de 128 de biți. Ca și tehnologii suportă: CrossfireX, Eyefinity și HD3D. Pe partea de conectori vine cu un HDMI, două DVIuri și un DisplayPort. dacă aveți un monitor doar cu intrare VGA, în pachet veți găsi un adaptor DVI-VGA. Jos am pus un joc care poate fi jucat lejer cu această placă video:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are dimensiuni reduse, se menține rece la orice provocare, consum mic de energie, suport pentru mai multe monitoare și se descurcă decent în jocuri dacă e să luăm în considerare și prețul.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest model e recomandarea mea în acest preț și la ora actuală pot spune că nu prea sunt alternative. Dar să sperăm că pe viitor vom vedea și modele NVIDIA în același buget și să ofere performanțe similare sau chiar mai mari.

Lasă un comentariu