Asus AMD Radeon HD 6770

Placa video Asus AMD Radeon HD 6770 sau Asus ATI Radeon HD 6770 cum mai e numită are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și dacă vrei să-ți faci un sistem de top care să aibă o placă video decentă atunci aceasta ar fi soluția deoarece e din penultima serie a celor de la AMD și are 1024MB RAM la 128 biți. Pe partea de fiabilitate stă foarte bine grație garanției de 3 ani care nu poate fi mărită deoarece e vorba despre o componentă.

Poze

AMD Radeon HD6770 are un aspect foarte agresiv, iar cutia îți dă de înțeles că e vorba despre o placă video de gaming. Se poate observa ventilatorul mare care denotă faptul că placa are răcire activă care e mult mai eficientă în comparație cu cea pasivă, dar produce și un oarecare zgomot.

Aşa arată
Cutie

Specificaţii tehnice

E o placă de gaming, însă nu e cel mai tare model de pe piață. E o soluție pentru persoanele care sunt în căutarea a ceva decent când vine vorba de jocuri și filme 1080p, iar din preview-ul video de la final o să vedeți că jocurile merg destul de bine. Procesorul are o frecvență de 850 megaherți, dar s-ar putea să fie și modele OC cu o frecvență ceva mai mare. Fiind un model al anului 2011 e normal să suporte până la PCI E 2.1 și suportă chiar și tehnologia 3D AMD HD3D.

Păreri pro şi contra

Pro: nu costă deloc mult, avându n preț de sub 400 lei; e realizată de ASUS care e foarte renumit în lumea laptopurilor și plăcilor video; garanția e una pete medie de 36 de luni și în acest fel sunteți protejați de eventuale neplăceri.
Contra: nu e cea mai bună soluție pentru gaming, însă dacă aveți nevoie de o placă decentă alături un procesor i3 atunci această componentă ar fi recomandarea mea.

Concluzie

HD6770 e o componentă decentă pentru un desktop până în 1500 lei și o să vă meargă toate jocurile, inclusiv cele noi, însă nu neaparat la rezoluție FullHD. Vine doar cu porturi digitale cum sunt cele HDMI, DVI și DisplayPort, iar dacă vreți să vă conectați un monitor care are doar VGA atunci aveți la dispoziție un adaptor.

Te-ar mai putea interesa