Asus A542UR-DM428, laptop cu i5 și 930MX

Asus A542UR-DM428 e un laptop din 2018 dotat cu un procesor superior și cip grafic care are memorie dedicată. Din această cauză e potrivit pentru jocuri nu prea complexe și sarcini multimedia.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acest cost primim un laptop cu procesor Kaby Lake R, unitate optică și cip grafic care are memorie dedicată. Din poza de alături puteți vedea cum arată acest model din seria A542. Se poate observa că nu se deosebește cu nimic față de X542.


Avantaje

Modelul Asus A542UR-DM428 are un ecran de 15,6 inci cu rezoluție Full HD și panel de caltiate bună. Având finisaj anti-glare înseamnă că acest model are un ecran care nu reflectă lumina.
Memoria RAM e una decentă de 4GB tip DDR4, dar se mai pot adăuga întrucât are un slot liber. Memoria internă e de tip HDD și are o capacitate de 1TB. Era bine să pună SSD deoarecear fi făcut laptopul mult mai rapid.
Pentru jocuri sau aplicații care au nevoie de procesare video acest model are GeForce 930MX cu 2GB memorie.
Internetul e unul de viteză bună mulțumită wireless ac și LAN 10/100/1000.
Pe lângă conectorii de rețea acest laptop are și mai multe porturi printre care aș aminti HDMI, VGA, USB (2.0, 3.0 și type C).

Dezavantaje

Puteau să nu îi pună unitate DVD deoarece aceasta aproape că nu are nicio utilitate. În ziua de azi orice program poate fi instalat de pe net ori de pe un stick USB. (Întrucât vine cu Linux eu recomand să-i instalați Windows 10 de pe un stick USB.)
Nu era rău dacă avea 8 GB memorie RAM și unitate SSD pentru un surplus de viteză. Recomandarea mea în cazul în care doriți să-l faceți mai rapid ar fi să îi puneți SSD deoarece e mai ieftin decât încă 4GB memorie RAM.

Concluzii

Dacă vă interesează un laptop cu portabilitate bună și care să fie suficient pentru orice sarcină atunci modelul acesta ar fi recomandarea mea.
Din preview-ul alăturat vă puteți face o părere aproximativă despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa