Asus A541UA-GO1708, laptop cu Endless OS

Laptopul Asus A541UA-GO1708 e unul dintre cele mai bune laptopuri office care sunt disponibile la un preț atractiv. Nu e foarte scump deoarece nu are placă video dedicată și nici Windows 10, ci are un sistem de operare ceva mai simplu pentru care nu se plătește licență – Endless OS. Puteți vedea ce software are și după numele laptopului, dar nu cred că vă interesează acest aspect. Procesorul e foarte important indiferent pentru ce-l veți folosi și o generație mai nouă e ceva mai eficientă. Puteți lua în considerare un laptop din seria precedentă dacă vreți să fie ceva mai ieftin acel laptop.

E un laptop foarte bun deoarece are cel mai nou procesor Intel Core i3, iar performanțele sunt asigurate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are cel mai recent procesor Intel Kaby Lake – Core i3-7100, care are o placă video integrată. Chiar dacă nu se compară cu o placă video dedicată, noile procesoare Core i5 și Core i7 oferă o placă video UHD 620 care e foarte performantă (cam ca și un GeForce 920M). Cred că în următorii ani se vor dezvolta mai mult plăcile video integrate deoarece construcția laptopului trebuie să scadă și desktopurile chiar nu mai sunt atât de populare.

Dacă vreți să încercați jocuri, atunci trebuie să luați în calcul un buget mai mare și depinde ce jocuri vreți să încercați. Un astfel de laptop nu are nevoie de alte tipuri de componente, dar pe viitor puteți lua în calcul un SSD dacă nu vă folosiți de atât a spațiu de stocare (hard discul are o capacitate de 500GB).

Păreri pro și contra

Laptopul de sus are conectivitate foarte bună, adică e înlocuitorul perfect pentru un desktop. Această serie e similară cu X541, de aceea am și pus prezentarea de mai jos. Are cea mai recentă generație de baterii, care oferă o autonomie mari mare și mai multe cicluri de încărcare.

Asus A541UA-GO1708 e doar unul dintre multele laptopuri ale acestei serii, iar cu un buget puțin mai mare puteți avea o placă video dedicată și chiar un ecran FullHD. Ambele caracteristici reduc din autonomia laptopului, dar depinde și cum îl veți folosi.

Te-ar mai putea interesa