Asus A541UA-GO1269T, laptop cu Intel HD Graphics 520

Laptopul Asus A541UA-GO1269T e unul dintre cele mai mai ieftine variante oferite de acest brand și are Windows 10 instalat, iar acest aspect e vizibil din numele său (are terminația T). Sunt și laptopuri cu placă video dedicată în acest buget, dar nu au sistem de operare licențiat. Dacă bugetul e limitat nu le puteți avea chiar pe toate, dar acest brand chiar oferă soluții foarte bune pentru cei care vor un laptop performant și cu dotări foarte bune. Poate că nu vreți să cheltuiți mulți bani pe un laptop, ci vreți un model de care să fiți mulțumiți.

La acesta ecranul nu are o rezoluție superioară, de aceea autonomia e destul de mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Performanțele sunt limitate și nu veți putea pune o placă video performantă ca pe un desktop, deoarece doar anumite componente pot fi upgradate – memoria RAM și hard discul. Adică se înlocuiesc actualele componente cu altele mai scumpe sau chiar un SSD, dacă nu vă interesează spațiul de stocare dar și un model de 7200 RPM e foarte bun.

Laptopurile stau foarte bine la capitolul conectivitate, adică au porturi diversificate dar și tehnologii wireless necesare pentru a se conecta la internet sau pentru a folosi un periferic wireless. Poate fi folosit ca un desktop că doar nu are nevoie de periferice ci numai de o priză, în cazul în care nu vreți să-i utilizați bateria.

Păreri pro și contra

Arată bine pe maro, iar această culoare e prezentă pe destul de multe laptopuri de la acest producător. E recomandat să aveți Windows 10 licențiat dacă îl folosiți în cadrul unei companii. Bateria e mult mai bună decât cele din generația anterioară pentru că suportă mai multe cicluri de încărcare.

Asus A541UA-GO1269T arată la fel ca și un laptop din seria X, iar componentele pot fi destul de similare. De aceea, am și ales prezentarea de la final . Oricum, nu cred că veți găsi un model cu Core i5 în același preț dar nici nu e nevoie pentru că un Core i3 Skylake poate rula cam orice.

Te-ar mai putea interesa