Asus A541UA-GO1269D, laptop ieftine cu Intel Core i3 Skylake

Laptopul Asus A541UA-GO1269D are o configurație destul de generoasă în acest buget și pot spune că nu prea are concurență. Mai poate fi luat în calcul o variantă cu placă video dedicată dacă vreți să încercați jocuri 3D, dar nu aveți pretenții mari. Nu e nevoie de cea mai nouă generație de procesoare Intel, dar și așa diferențele sunt insesizabile. Configurațiile mai performante devin mai accesibile cu fiecare generație, iar cele cu Intel Celeron și Pentium sunt tot mai puține.

Poate că vă plac laptopurile mai performante, dar și bugetul trebuie să fie mai mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un laptop de tip office nu are nevoie decât de placa video din procesor, pe când cele multimedia și de gaming au placă video cu memorie video proprie. Configurația sa are următoarele componente hardware: procesor Core i3-6006U de 2GHz, memorie RAM DDR4 cu capacitate de 4GB și hard disc de 500GB.

Un astfel de laptop are dotări foarte bune, dar e loc de mai bine în special la partea de conectivitate LAN. Oricum, dacă aveți un abonament mai scump la internet, mă gândesc că veți alege un laptop cu Core i5, dar și așa viteza e foarte bună cu un router wireless performant. Un astfel de laptop are porturi decente și nu e nevoie de un anumit port în plus. Pentru a conecta diverse gadgeturi, vă puteți folosi de tehnologia wireless bluetooth.

Păreri pro și contra

Laptopul poate fi transportat cu ușurință datorită dimensiunilor și greutății reduse, iar acesta arată și foarte bine pus pe birou. Pentru cei care vor un gadget portabil, pot opta pentru un laptop convertibil ori unul mai mic. Autonomia e bună la acesta dar un model mai compact e și mai eficient.

Laptopurile doar pe negru nu mai sunt atât de atractive, dar și sunt ceva mai greu de întreținut dacă e complet lucios. Asus A541UA-GO1269D face parte dintr-o serie accesibilă dar care arată la fel ca și cea X541, de aceea am și pus prezentarea de mai jos. Nici nu veți observa diferențe la design:

Te-ar mai putea interesa