Asus A541NA-GO181, laptop cu Celeron N3450 și 4GB RAM

Asus A541NA-GO181 e un laptop pentru la școală întrucât are un cost de achiziție mic și performanțe ok. Procesorul chiar dacă e Celeron scoate 1810 puncte la benchmark fiind echivalent unui Pentium de acum 4-5 ani. Cele 4 nuclee ale procesorului Celeron N3450 îl fac excelent pentru editare de documente, intrat pe net și realizat programe nu prea complexe (dacă intenționați să-l folosiți la programare).

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat cu aspect plăcut și cu portabilitate decentă (greutate de 2kg și baterie care ține vreo 3 ore). Din poza de alături se poate vedea designul său care e unul similar seriei X. Iar prin similar vreau să spun identic. 😀


Specificații

Notebook-ul A541NA-GO181 e unul al anului 2017 cu tehnologia de azi cum ar fi procesor quad core, USB 3.0, portabilitate ridicată și Eye Care (e o caracteristică despre care Asus spune că filtrează lumina albastră; nu știu cu ce e mai bună decât f.lux).
Ecranul care dotează acest laptop e unul de 15,6 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli și cu caracteristica glare.
Memoria RAM e una suficientă de 4GB, iar spațiul de stocare e de 500 giga (pe HDD de 5400 rotații).

Păreri pro și contra

Pentru achiziția acestui model ar fi că nu costă mult, aspectul premium, caracteristicile ok și portabilitatea bună.
Contra ar fi că vine cu Endless OS și că nu are Windows. (Recomand să instalați Windows 10 de pe stick ori DVD.) Faptul că are cip grafic integrat nu e un minus deoarece „plăcile video” de la Intel sunt unele foarte bune, chiar echivalente celora de la Nvidia care au memorie dedicată.

Concluzii

Dacă sunteți interesați de un laptop pentru acasă ori la școală atunci acest model ar fi recomandarea mea. Greutatea sa e cu vreo 500 grame mai mică decât a laptopurilor din anii trecuți, chiar dacă are unitate optică integrată.
Pentru a vă face o opinie despre cum arată acest model vă recomand clipul de alături. Cred că se vede mai bine că arată precum

Te-ar mai putea interesa