Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus A540UB-DM859, laptop argintiu cu display Full HD

Laptopurile sunt tot mai bine dotate cu fiecare generație și Asus A540UB-DM859 e o variantă care aș recomanda oricui pentru că are un hardware interesant. Bineînțeles, poate fi îmbunătățit puțin pentru a crește ușor performanțele. Multe componente sunt integrate, motiv pentru care se poate umbla doar la memoria RAM și la spațiul de stocare. Generația mai nouă de laptopuri e subțire și cântărește numai 1.9 kg, deci nu mai este mult până devine un ultraportabil.

Modelul de jos înlocuiește cu succes un desktop PC pentru că are integrate multe dotări utile, nu cred că veți mai simți lipsa vechiului PC. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Noul Core i3 Kaby Lake are performanțe office acceptabile și o placă video bună deoarece poate reda conținut 1080p. Laptopul suportă mult memorie RAM însă nu aveți ce să faceți cu atâta, eventual 8GB cred că ar fi de ajuns pentru orice tip de aplicație.

Avem și o placă video interesantă pentru că are memorie video proprie. E vorba de GeForce MX110 care are 2GB memorie dedicată și poate rula titluri cunoscute la detalii minime. Nu prea l-a ș recomanda pentru jocuri pentru că nu are sistem de răcire și componente atât de avansate ca pe seriile de gaming.

Păreri pro și contra

Prețul e unul atractiv și nu ar fi fost dacă ar fi avut Windows preinstalat, eu vă recomand versiunea 10 pentru că oferă drivere compatibile. Chiar dacă nu e prezent conectorul LAN, aveți un adaptor ca la modelele ultraportabile. La capitolul porturi și tehnologii fără fir, aș spune că stă bine, adică avem porturi USB rapide și WiFi ac. Arată bine pe argintiu, astfel că tastatura e bine evidențiată.

Asus A540UB-DM859 nu beneficiază de acel display NanoEdge cu margini subțiri, însă se poate lăuda cu o rezoluție Full HD care mărește detaliile. Unitatea optică lipsește de pe astfel de laptopuri și nu înțeleg de ce nu renunță complet la ea, în sensul că o mai găsim pe anumite laptopuri. În locui ei s-ar putea pune un SSD că și așa prețurile au scăzut destul de mult.