Asus A540UB-DM546, laptop cu greutate mică

Laptopurile de buget sunt la fel de utile ca și cele premium însă construcția e diferită de la o serie la ala. Asus A540UB-DM546 arată destul de bine pe maro și are o greutate bună pentru acest buget, însă nu se poate compara cu un Zenbook. Acesta e o variantă foarte bună pentru cei care vor un înlocuitor pentru PC însă nu au un buget mare. Placa video dedicată permite redarea de conținut 1080p pe ecranul său sau poate pe un televizor conectat la acest laptop.

Acest laptop arată ca și restul doar că la interior avem un Core i3 mai nou și și un ecran ceva mai bun. Bineînțeles, mai sunt și alte motive pentru a-l alege. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt destul de noi însă nu sunt construite pentru a juca cele mai noi titluri la detalii medii ori maxime. O placă video ca GeForce MX110 vă permite să rulați conținut 3D sau video de calitate, însă nu e vorba de o placă video foarte avansată. Cele mai bune plăci video sunt cele GTX, însă nu ar avea sens să cheltuiți atâta.

Laptopul suportă destul de multă memorie însă nu are multe sloturi ca și cele de gaming. Îmbunătățirile le puteți face în funcție de necesități și nu sunt obligatorii. Pot fi înlocuite anumite componente (RAM și HDD) la acest gadget și nu e ca la un desktop unde puteți schimba totul.

Păreri pro și contra

Porturile sunt poziționate în stânga unde nu deranjează, însă nu cred că veți conecta prea multe la el, eventual un mouse care poate fi wireless. Pe acesta avem un ecran ceva mai bun datorită rezoluției mai mari, astfel imaginile vor oferi mai multe detalii și scrisul e mai clar. Laptopul se mișcă foarte bine chiar și cu HDD, însă nu văd de ce tot introduc unitate DVD, mai bine ar fi oferit posibilitatea montării a încă unui mediu de stocare (SSD clasic sau M.2).

Asus A540UB-DM546 are Endless OS, însă recomandarea mea e să puneți Windows 10 de pe un stick pentru că viteza de copiere e una generoasă.

Te-ar mai putea interesa