Laptop Asus A52F-SX637D cu P6100

În review-ul acesta voi scrie despre acest laptop Asus A52F-SX637D cu procesor Dual Core P6100 la o frecvenţă de 2GHz. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Este un laptop nou, care aduce în plus ceva mai multă memorie RAM şi tehnologie SRS Premium pentru un sunet mai clar şi mai de calitate. Modelul putea fi o ideea ceva mai închis la culoare. Dacă nu aveţi un buget prea mare, un model mai ieftin este Asus A52F-SX626D.

Acesta face parte din categoria laptopurilor de calitate, motiv pentru care-l recomand oricui deoarece este pentru buzunarul oricui. Este unul foarte performant deoarece are memorie de tip DDR3 şi vine cu cea mai performantă placă video intergrată suport HD, pentru filme şi jocuri. Exteriorul, şi anume design-ul este şi el reuşit fiind de culoare maro-carbon pe lângă taste şi tastatură şi în rest negru lucios.

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Specificaţii sunt foarte bune pentru un astfel de preţ. Are procesor de 2 GHz Intel Dual Core P6100 cu cache de 3MB şi tehnologie 32nm. Ecranul este foarte clar deoarece este de tip LCD cu Glare (nu permite ca lumina să se reflecte, astfel laptopul poate fi operat chiar şi în încăperi foarte luminate) şi o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli la o dimensiune de 15,6 inci. Memoria RAM este de 3 giga (2+1) de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz. Hard disk-ul este de 500 de giga la 5400 rotaţii pe minut, care este destul de mare consider eu.

Placă video integrată Intel HD Graphics cu suport HD care decodează filme de 720p şi chiar de 1080p, dar filmele de 720p sunt suficient de clare că dpar la o rezoluţie a ecranului de 15,6 inci nu se vede vreo diferenţă între un film de 720p sau unul de 1080p.

Ca porturi sau conectivitate laptopul vine cu microfon, intrare pentru căşti sau boxe, RJ-45 (reţea), un HDMI (pentru ataşarea unui monitor, TV sau al dispozitiv cu HDMI ), 3 USB-uri pentru perifericele pe USB, VGA (pentru conectarea unui monitor), Wi-Fi (reţea fără fir) şi bluetooth.

Alte caracteristici speciale sunt: unitatea DVD, difuzoare integrate cu SRS Premium Sound, cititor de carduri, cameră web şi tastatură numerică. Bateria de 6 celule are o autonomie foarte bună pentru că are procesor economic şi placă video integrată. Greutatea produsului este de circa 2,5 kg.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, are specificaţii foarte bune după cum am precizat anterior şi nu vine cu Windows 7 instalat motiv pentru care este şi ieftin, dacă avea instalat acest sistem de operare atunci avea un preţ de circa 2.300 de lei.

Ca minusuri, hard disk-ul putea fi mai rapid iar procesul putea fi un i3, dar este şi mai econom în sensul că acumulatorul are o autonomie mai mare. Pentru operare, browsing Internet, muzică, filme sau jocuri nu prea ai nevoie de un i3.

Alternativă

Dacă nu dispuneţi de chiar aşa de mulţi bani, şi cu siguranţă dacă vreţi un laptop doriţi şi un router la acelaşi preţ atunci vă recomand un laptop Asus ceva mai ieftin.

Concluzie

Recomand oricărui viitor potenţial posesor de laptop acest laptop Asus A52F-SX637D pentru că are cel mai bun raport calitate/preţ. Arată foarte bine, pentru faptul că are capac lucios, pare mai solid şi mai performant.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Laptop Asus A52F-SX637D cu P6100”

  1. Cum este racirea? E ok? Vreau sa-mi cumpar un laptop si sunt intre modelul acesta si un Samsung R538I un pic mai scump, dar dupa cum scrie-n specificatii, mai fiabil datorita carcasei si nu numai. Vreau sa stiu ce alternativa sa aleg.

  2. Te referi la acest Samsung R538i http://bit.ly/ecxBl1 sau cel fără I, pentru că sunt două modele. Dacă te referi la cei cu I, pot spune că merită şi nu prea, carcasa este mai solidă în comparaţie cu cel de Asus. Dar pentru, două milioane nu prea merită, eu aş alege Asus.

    La Asus ştiu că are cel mai bun sistem de răcire (IceCool) în comparaţie cu HP, Acer, Lenovo…, dar în comparaţie cu cele Samsung, nu ştiu. Oricum având în vedere că nu are placă video dedicată, şi deci nu doreşti un model pentru jocuri cu siguranţă nu se va suprasolicita. Deci nu se va încălzi peste medie.

  3. Yup, ma refeream la cel cu I si cu procesor Intel Pentium Dual Core P6200, la racire, pentru ca are racirea in spate, si sincer imi place mai mult racirea de la Asus, dar avand in vedere faptul ca in specificatii se spune ca Samsung-ul ar fi mai fiabil, chiar ma tenteaza Samsung avand in vedere faptul ca am un HP Compaq 6730s care s-a stricat in urma cu cateva zile si e iesit din garantie, trebuie sa-i repar placa de baza pentru ca nu-mi permit sa iau una noua, costa mai mult decat Asus-ul si Samsung-ul. Vreau unul care sa nu se strice si sa nu-mi faca probleme. Avand in vedere ca modelele sunt destul de recente e greu de spus care ar fi mai fiabil, insa sti mai mult decat mine, incat le-ai facut recenzie. Mersi pentru raspuns.

Comentariile sunt închise.