Laptop Asus A52F-SX626D cu P6100

Un nou model este acest laptop Asus A52F-SX626D cu procesor Intel model P6100 la 2GHz. Ce-mi place la acest model, sunt design-ul şi funcţionalitatea. Modelul s-ar putea să fie puţin mai închis la culoare decât cel prezentat de mine.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Design-ul este unul foarte bine realizat, nu este ca cel de la seriile K52, X52 sau P52, adică în în negru lucios cu maro-carbon. Dar vine în negru spre gri lucios la interior, iar pe capac este lucios cu textură ca de lemn pe culoarea gri închis. Spre deosebire de celelalte serii, acesta are tastatură mai înghesuită, ca şi la modelele P52, astfel poţi scrie foarte repede iar materialul este foarte plăcut la atingere.

După cum am precizat anterior, stă foarte bine la capitolul funcţionalitate, datorită dotărilor mai mult decât suficiente. Pot spune că acestui model nu-i lipseşte nimic. Este un model foarte performant pentru un asemenea preţ, primeşti viteză destul de mare pentru procesarea datelor datorită procesorului cu două nuclee oferit de Intel care nici nu se încălzeşte, iar în acelaşi timp poate procesa o mulţime de date datorită memoriei RAM de tip DDR 3. Dacă consideraţi că cei 2 giga de RAM nu sunt suficienţi puteţi opta pentru achiziţia a 2 giga de RAM cu circa 90 de lei.

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul Intel şi anume modelul P6100 are o frecvenţă de 2GHz, tehnologie 32nm, şi cache de 3MB. Este un model ce consumă puţin curent şi este cel mai performant procesor Dual-Core pentru laptopuri din momentul de faţă.

Ecranul Glare de tip LCD cu tehnologie LED are o diagonală de 15,6 inci şi o rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli. Imaginile şi filmele se vor vedea la o claritate superioară datorită tehnologiei LED şi a contrastului oferit de această tehnologie nouă care consumă şi cu 40 % mai puţină energie decât un LCD clasic. Luminozitatea e şi ea bună deoarece e uniformă.

Memoria RAM este de 2 giga de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz şi poate fi marită după cum am specificat mai sus la 4 giga deoarece acest model are două sloturi pentru memoria RAM din care doar unul este ocupat. Iar memoria maximă pe care o suportă acest model este de 8 giga.

Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de 320 de giga şi este unul silenţios datorită faptului că are 5400 de rotaţii pe minut şi nu se încălzeşte.

Placa video este oferită de Intel, GMA HD Graphics care are un suport HD adică poţi rula filme în format 720p fără probleme. Consumul ei este unul foarte redus, motiv pentru care autnomia bateriei este una ceva mai mare decât la un laptop cu placă video integrată. Dacă vă interesează performanţele acesteia în jocuri, ar trebui să ştiţi că se descurcă de stul de bine în sensul că jocurile rulează fără probleme, însă detaliile nu pot fi setate la mediu sau maxim deoarece este totuşi una integrată.

La capitolul mutimedia, acesta vine cu unitate DVD, difuzoare stereo incorporate, cameră web de 0,3 MP, cititor de carduri, tehnologie Altec Lansing şi sunet SRS Surround.

La capitolele conectivitate şi porturi, stă la fel de bine deoarece are port HDMI, 3 USB-uri 2.0, port VGA pentru monitor extern, reţea RJ-45, microfon, intrare audio pentru boxe sau căşti şi Wi-Fi.

Autonomia bateriei este undeva între 2 ore şi jumătate şi 3 ore deoarece are specificaţii foarte bune şi componentele hardware (procesor, placă video, hard disk, RAM) nu consumă mult. Se încarcă în circa 2 ore.

Laptop Asus A52F-SX626D are o greutate de circa 2,62 kilograme şi vine şi cu tastatură numerică. Sistemul de operare este FreeDOS, iar dacă vă gândiţi să băgaţi un Windows pe el, recomand Ultimate pe 64 de biţi pentru ca laptopul să funcţioneze la capacitate maximă.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: acest Asus este ieftin, design-ul este atractiv, simplu şi elegant, este foarte performant la un asemenea preţ, autonomie foarte bună, are ecran LED, 2 giga de RAM etc.

Ca minusuri: se putea şi mai ieftin sau un giga de RAM în plus.

Concluzie

Deci acest laptop Asus A52F-SX626D este un model ce se adresează celor ce apreciază funcţionalitatea şi design-ul ireproşabil. Vă asigur că nu veţi găsi un model mai avantajos ca acesta dacă îi să faci un raport de calitate/preţ. Se adresează celor care călătoresc foarte des, celor ce navighează pe Internet sau chiar şi cărora le plac filmele şi să asculte muzică.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Laptop Asus A52F-SX626D cu P6100”

  1. Sunt curios de o treaba.
    Toate gadgeturile astea la care le faci review-uri le-ai avut in teste? Sau scrii din auzite?

  2. Pe cel de mai sus nu l-am avut în teste, ci l-am primit cadou de la un oarecare magazin. Iar despre restul gadgeturilor nu le primesc în teste, ci cadou. 😉 Este o mică mare diferenţe dintre a primi în teste şi a primi cadou.

    Despre laptopul de mai sus pot spune că sunt foarte mulţumit de el… şi-l deţin de vreo 6 zile, dar nu cred că am să-l ţin prea mult pentru că luni primesc altceva… tot Asus.

Comentariile sunt închise.