Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus A509FA, laptop multimedia cu i5 şi stocare M2

Dacă sunteţi interesat de un laptop de generaţie nouă atunci Asus A509FA ar fi recomandarea mea întrucât vine cu procesor i5-8265U şi SSD tip M2. Configuraţia îl face optim pentru sarcini multimedia şi office. Modelul A509FA-BQ368 are SSD e 512, iar cel A509FA-BQ369 are de 256… acestea fiind variantele între care puteţi opta din această serie.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi, iar pe aceşti bani primim un aparat care se comportă fără reproşuri în orice situaţie. Aspectiv e de nota 10, lucru care se poate vedea din imaginea de alături. Puteţi vedea designul Nano Edge al ramei ecranului care e mult mai subţire decât la alte mărci sau generaţii anterioare.


Păreri pro şi contra

Notebook-ul Asus A509FA e dotat cu procesor din generaţia Whiskey Lake… mai exact cu model i5 8265U. Acesta are 4 nuclee şi cip grafic Intel UHD 620, iar în felul acesta e unul dintre cele mai puternice laptopuri de pe piaţă, procesorul scoţând 7976 puncte la cpubenchmark.
Memoria RAM e una suficientă de 8GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD tip M2. Acest model de laptop suportă până la 12GB memorie RAM, dar are numai un slot de memorie care e ocupat.
Stă bine la capitolul conectică, însă nu are unitate DVD şi nici LAN (Ethernet). În loc de DVD puteţi folosi stick-uri USB, iar pentru lac vă puteţi folosi de un adaptor.
Ca porturi are 4 USB-uri, card reader, wireless ac şi bluetooth. Eu zic că sunt mai mult decât suficiente, şi dacă vă interesează să conectaţi un mouse fără fir atunci puteţi să-l conectaţi la bluetooth.
Din păcate nu are sistem de operare preinstalat, iar din cauza aceasta recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.

De încheiere pot spune că acest model e unul pentru persoane rafinate în căutarea unui laptop performant şi solid (din punct de vedere al construcţiei). Portabilitatea laptopului e una foarte bună cu o baterie care poate să ţină şi 4 ore, iar greutatea e de circa 1,9 kilograme.